Camiler Her Zaman Hayatın İçindedir

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ve Çerkezköy İlçe Emniyet MüdürÃ

GÜNDEM 4.10.2013 00:27:00 0
 Camiler Her Zaman Hayatın İçindedir
CAMİLER İNSANIMIZIN TANIŞIP KAYNAŞMASINI SAĞLAR
Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesindeki ziyaretlerine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile başlayan Müftü Tuna, camilerin Asrısaadet ve tabiin dönemlerinde hep merkezi yerlerde kurulduğunu söyledi. Camilerin yalnızca birer ibadet alanı olmadığını, her zaman hayatın içinde olduğunu kaydeden Tuna, “Camiler insanımızın tanışıp kaynaşmasını sağlayan, sevinç ve kederlerini paylaştıkları mekânlardır” dedi. Asrısaadet ve tabiin dönemlerinde yapılan camilerin merkezi alanlarda kurulduğuna dikkat çeken Tuna, “Bundan da anlaşıldığı gibi camilerimiz hayatın içindedir” dedi.
 
KISA ZAMAN ZARFINDA TAŞINACAĞIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ise inşaatı devam eden Çerkezköy Adliye Sarayı hakkında bilgi verdi. Müftü Tuna nezdinde tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayan Yılmaz, geçen yıl yaşanılan sel nedeni ile sıkıntılarla karşılaştıklarını anımsatarak, “Kısa zaman zarfında taşınacağımızı zannettiğim Çerkezköy Adliye Sarayı’nın inşaatı hızla devam ediyor. Çerkezköy’ün buna ihtiyacı vardı” dedi. Osman Aluç tarafından Cezaevinde mahkûmlara verilen dini bilgilerin hem cezaevi personeli, hem de mahkûmlar açısından oldukça yaralı olduğunu söyleyen Yılmaz, İmam Hatip Osman Aluç’a bu hizmeti için teşekkür etti.
 
İSTİŞARE KURULU’NA DESTEK BEKLİYORUZ
Başsavcılık ziyaretinin ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ı ziyaret eden Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, halka faydalı olacağına inandığı istişare kurulu ile ilgili bilgiler verdi. Çerkezköy’den önce, görev yaptığı Edirne’de oluşturdukları istişare kurulunun çok faydalı olduğunu, aynı çalışmaları Çerkezköy’de de yapmak istediklerini söyleyen Tuna, bu konuda Emniyet’in de yardımına ihtiyaç duyacaklarını belirterek, “Çalışmalarımızda her kesimden görevlilerin yer almasını istiyoruz. Özellikle aile içinde mevcut gerginliklerin aza indirilmesi konusunda olumlu sonuçları olan istişare kuruluna desteklerinizi bekliyoruz.” dedi. Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniueyi dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Kocabıçak ise emniyet binasının taşınmış olması nedeni ile kendilerini ziyaret edemediğini belirterek, “İnsanımıza faydalı olabilecek her türlü çalışmanın içerisinde yer almaktan onur duyarız. Oluşturacağınız kurulun Çerkezköy’de birçok insanın hayatında olumlu değişiklikler oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ