200 Metre Yükseklikten Denize Düştü

Ergene Nehri'nin kirliliğini ve Longoz Ormanları'nın doğal güzelliğini havadan görüntüleyen Tekirdağlı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Edirne'nin Saroz Körfezi'nde flamingoları havadan görüntül

GÜNDEM 3.10.2013 23:46:00 0
 200 Metre Yükseklikten Denize Düştü
DÜŞÜŞ ANI KAMERASINA SANİYE SANİYE YANSIDI
Keşan’da Saroz Körfezi'ndeki flamingo sürülerini havadan görüntüleyen Arslan Hamza Algül, yaklaşık 2 saat boyunca flamingoları havadan kamerasına çekti. Algül'ün paramotoru aniden havada arızalanarak durdu ve yaklaşık 200 metre yükseklikten denize düştü. Algül'ün düştüğünü gören arkadaşları Yılmaz Özkaya ve Mehmet Altunışık yardıma koştu. Algül arkadaşlarının yardımı ile denizden çıkartıldı. Algül'ün denize düşme anı ise kaskındaki kameraya saniye saniye yansıdı.
 
BİRDEN DÜŞMEYE BAŞLADIM
Saroz Körfezi üzerinde 'Trakya gökyüzü ile buluşuyor' belgesel çekimleri kapsamında flamingo sürülerini görüntülemek isteyen Algül, 200 metre yükseklikte uçuş yaptığı esnada aniden motorunun durduğunu belirtti. Birden düşmeye başladığını söyleyen Algül, “Motorumu birkaç kez çalıştırmayı denedim fakat başarı olamadım. Paraşütümü sığ tarafa yönlendirdim. Bu sayede olası bir boğulmadan kıl kapı kurtuldum. Arkadaşlarım yardıma gelerek beni ve malzemelerimi bulunduğum yerden çıkarttı" İfadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE