Demokrasi Rafa Kaldırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Bursa Orhangazi Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen 'Zeytine Destek' mitingine katıldı.

GÜNDEM 1.10.2013 23:59:00 0
 Demokrasi Rafa Kaldırıldı
3 TL’YE ALINIYOR 13 TL’YE SATILIYOR
CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan, İlhan Demiröz ve çok sayıda partili ile birlikte Orhangazi'ye gelen CHP Genel Başkan yardımcısı Gökhan Günaydın, Ak Parti iktidarının tarımı tamamen bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Geçen hafta Tekirdağ'da Tarım mitingi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gökhan Günaydın, "Bugün Orhangazi'deyiz. Orhangazi'de tarım denince akla zeytin geliyor. Peki, zeytin üreticisi halinden memnun mu? Bugün bir kilogram zeytin markette tezgâhta 13 ile 20 TL arasında satılıyor. Peki, üreticiden bu zeytin kaça alınıyor. En fazla 3 TL. Bir yanda 3 TL diğer yanda 13 TL" diye konuştu.
 
BU GÜNDEMLER HEPİMİZİ ESİR ALIYOR
Türkiye nüfusunun 30 yılda 33 milyon kişi arttığını hatırlatan Gökhan Günaydın, "Bu süreçte hayvancılığımız ne alemde derseniz, 30 yıl önce küçük ya da büyükbaş hayvan sayısı ile bugün arasında büyük fark var. 30 yıl öncesine göre hayvan sayımız yüzde 10'lara gerilemiş durumda" dedi. Türkiye'nin uzunca bir süredir halkın sorunlarından kopmuş, halkın sorununu derdini unutturan yapay gündemlerin peşinden koştuğunu öne süren Günaydın, "Bu gündemler hepimizi esir alıyor. Çoluk çocuk açken, ürünlerimiz para etmiyorken, dizilerin bize sattığı hayal dünyası içerisinde yaşıyoruz. Türkiye'de özgürlük demokrasi rafa kaldırılmışken, biz dizilerde gösterilen muhteşem hayatların peşinden sürükleniyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Haber / Kübra AŞIK