İl Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü’nün görev alanı içerisinde yer alan Tarımsal Yayım ve

GÜNDEM 1.10.2013 01:03:00 0
  İl Teknik Komite Toplantısı Yapıldı
BU YIL 2.’Sİ DÜZENLENDİ
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin önemine vurgu yapılan toplantıda Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce İl Yayım Programı kapsamında yayım hizmeti verildiği belirtildi. Ayrıca Ziraat Odası Başkanlığı, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinde yetkilendirilerek, köy ve beldelerde çiftçilere hizmet verdiği kaydedildi. Dört ayda bir kez yapılan olağan toplantının bu yıl 2.’si yapıldı. Gerek yönetmelik gerekse destekleme tebliği kapsamında İl Teknik Komitesinin tavsiye ve önerileri alınacak karar kapsamında Bakanlığa sunulacak.
 
KABA YEM AÇIĞINI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞTI
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci üyelerine yönelik yem bitkisi fiğ dağıtımını yapmak suretiyle kaba yem açığını telafi etmeye çalıştı. Hayvancılık yapan üreticilerin zorluklarının yanı sıra verimli ve rantabl bir üretimin de sağlandığı ifade edildi. İl Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan; Tarımsal Üretimde Toprak tahlili ve gübreleme tavsiyelerinin verimde etkili rol aldığını ancak birçok toprak tahlili için üreticilerin Edirne’ye gitmesinden kaynaklanan zorluklar yaşandığı kaydedildi. Kırklareli il ve ilçelerinde Tarımsal Yayımın Geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar neticesinde toplantı sonlandırıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER