Değil Usta Çırak Bile Olamazsın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Lüleburgaz’da Kongre Meydanı'nda düzenlenen ''Tarıma ve Çiftçiye Destek Mitingi'nde, Türkiye'yi barış ve huzur içerisinde yönetme

GÜNDEM 29.09.2013 21:50:00 0
 Değil Usta Çırak Bile Olamazsın
YENİ BİR HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR
CHP olarak tüm yurttaşları kucakladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bana çoğu yurttaşım gelip soruyor. 'Biz parti için nasıl çalışabiliriz?' Türkiye'nin geleceğini düşünen her vatandaşımın bir şey yapmasını istiyorum. Geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna edip sandığa gelsin CHP'ye oy versin” dedi. Türkiye'nin tamire, onarıma, yeni bir yüze, yeni bir iktidara ihtiyacı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıyacak olan yeni bir hükümete ihtiyaç var'' dedi. Partisinin darbelere her dönem karşı çıktığını ve darbelerden en büyük zararı gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Genel başkanları hapse atılmıştır. Mallarına, mülklerine el konulmuştur ama CHP geçmişe dönüp bunu istismar etmemiştir. Çünkü CHP'nin yüzü çağdaş uygarlığa dönüktür. CHP, çağdaş uygarlık demektir. Biz ülkemizi barış içinde yönetmek istiyoruz. Huzur içinde yönetmek istiyoruz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayalım diyoruz” ifadelerini kullandı.
 
SEN BİRİLERİNİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEDİN Mİ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyayı dizayn etmeye kalktığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Kimsin sen? Sen birilerinin önünde diz çökmedin mi? Diz çöken adam dünyayı dizayn edebilir mi? Senin dünyaya söz söylemen için CHP kültürünü bilmen lazım. Bağımsızlık nedir, onu bilmen lazım'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın Mısır'daki olaylarla Çanakkale'deki olayları karıştırdığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ''O kadar cahil ki, Mısır'daki olayla Çanakkale'yi karıştırıyor. Çanakkale'yi sen nereden bileceksin. Daha öğrenmemişsin sen Çanakkale'yi. Sen Mustafa Kemal'in verdiği mücadeleyi biliyor musun? Savaş meydanlarından geldi o, Yemen'deydi, Trablusgarp'taydı, Adana'daydı, Antep'teydi, Çanakkale'deydi. Barışın ne kadar önemli olduğunu o biliyordu. Savaş verdi ama barış istedi” diye konuştu.
 
BİR DE BUNA USTA DİYORLAR
Ak Parti iktidarının çiftçiyi, sanayiciyi ve esnafı batırdığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Bir sucuk fabrikasının muhasebesini yönetemeyen, fabrikanın muhasebesini tuttuktan sonra fabrikayı batıran adam şimdi maalesef Türkiye'de başkanlık koltuğunda oturuyor. Bir de buna usta diyorlar. Sen kendin usta olduğunu iddia ediyorsan gel Lüleburgaz çiftçisi sana ustalığın ne olduğunu göstersin. Çiftçiyi batırdın, esnafı batırdın, sanayiciyi batırdın, işçiyi sendikasızlaştırdın, bir de sana usta diyorlar. Bırak ustalığı sen çırak bile olamazsın'' dedi. Kılıçdaroğlu, özgür ve bağımsız bir Türkiye için mücadelelerine devam edeceklerini, baskılara asla boyun eğmeyeceklerini belirtti.
 
MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRIYOR
Türkiye'yi bir diktatörün yönettiğini ve bunu bütün dünyanın öğrendiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Bir diktatörün bu ülkeyi yönetmesine izin vermemeliyiz. Gerçek yüzünü bütün dünya öğrendi. Artık bütün dünya şunu biliyor. Türkiye Cumhuriyet'inde bir diktatör var. O diktatör bu ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Ne olursa olsun ister plastik mermisi ile gel, ister biber gazı ile gel, ister polisini ister ordunu getir, biz mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biz özgür ve bağımsız bir Türkiye istiyoruz. Bunların kültüründe ihanet etmek var. İhanet kültüründen geliyor bunlar. Kaddafi'yi düşünün. Kıbrıs çıkarmasında uçak yakıtımız yoktu. Kaddafi uçak yakıtını verdi. Jetlerin yedek parçalarını verdi. Depolarını açtı. Tamamında 'Gelin istediğinizi alın' dedi. Ne oldu bu zat-ı muhterem? Gitti Kaddafi'den bir ödül aldı. 120 bin dolar para aldı. 'Bu parayı şehit yakınlarına vereceğim' dedi. Sorduk hangi şehit yakınına vereceksin. Hangi derneğe verdin? Tık yok. Adam parayı seviyor. Yeşile aşık mübarek. Onu da cebine indirdi. Kaddafi'yi arkadan hançerledi, öldürdü. Vefa denen bir kavram vardır. En zor günlerinde Türkiye'yi destekleyen bir lideri linç ettirdiler. Bavulla para götürdüler. Kaddafi öldürülsün diye. Şimdi eli kanlı, Ortadoğu'ya el atıyor. Temiz bir insan değil. Müslümanı Müslümana kırdırıyor” açıklamalarında bulundu.
 
YAŞAMINI YİTİREN HER İNSAN İÇİN ÜZÜLÜRÜZ
Kılıçdaroğlu, Edirne'de Kırkpınar Haftası’nda yağlı güreşleri izlediklerini, güreşleri tüm dünyanın takip ettiğini anımsattı. Bayrak geçerken herkesin ayağa kalkarak bayrağa saygı gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bayrak geçti. Vatandaş ayakta, CHP’liler ayakta, milletvekilleri ayakta. Genel başkan ayakta, ayağa kalkmayan sadece ve sadece AKP'li bakanlar. Kendi bayrağına saygı duymayana sizler de saygı duymayın'' dedi. Diktatörlerin halkı çok iyi kandırabildiğini, en büyük özelliklerinin de bu olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ''Geçenlerde biliyorsunuz Mısır'da genç bir kız öldürülmüş bizimki başladı televizyonlarda çocuk gibi ağlamaya. Güzel ağla kardeşim. Ben şimdi soruyorum? Samsun'da 2,5 aylık çocuğumuz açlıktan öldü, bu vatandaş ağladı mı? Ağlamadı? En son Kenya'da bir Türk kızı 8 aylık hamile. Terör örgütü tarafından öldürüldü. Ağladı mı? Gözyaşı döktü mü? Başsağlığı bile dilemedi. Bunları iyi tanıyın. Biz yaşamını yitiren her insan için üzülürüz ve dua okuruz. Onu siyasete alet etmeyiz'' diye konuştu.
 
Haber / Kübra AŞIK