Kurban Fiyatlarına Zam Yok

Kurban Bayramı'nda arife günü 14 Ekim Pazartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 15 Ekim Salı günü başlayacak, Kurban Bayramı 18 Ekim Cuma günü ise sona erecek. Cumartesi ve Pazar günü de Kurban Bayramına

GÜNDEM 29.09.2013 20:22:00 0
 Kurban Fiyatlarına Zam Yok
15 Ekim 2013'de idrak edilecek olan Kurban Bayramı için cevabı en fazla merak edilen soru kurban fiyatları ne kadar olacak? Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Kurbanlık hayvan üreticicileri ve besiciler, kurbanlık fiyatlarının geçen yılla aynı olacağını kurbanlık fiyatlarına zam gelmeyeceğinin altını çizdiler.
 
İTHALATA İHTİYAÇ YOK
Et fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10 artmasına rağmen, canlı hayvan fiyatlarının yerinde saydığı yönünde yakınan Et Üreticileri, "Geçtiğimiz yıl canlı dananın kilosu 12-14 TL aralığındaydı. Bu Kurban Bayramı'nda da ithal hayvan getirilip getirilmemesi konusunda endişe yaşanıyor. İç pazarda çok fazla yetişkin hayvan var. İthalata ihtiyaç yok. İthalatın yapılması durumunda fiyatlar daha aşağı düşecek. O yüzden fiyatlar hususunun pazarların kurulduğunda belli olacak" diye konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER