Kapaklı’yı Birlikte İnşa Edeceğiz

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hayri Varol da dün saat 14.30’da Kaymakam Kuzulu’yu ziyaret ederek yeni görevinde

GÜNDEM 26.09.2013 22:32:00 0
 Kapaklı’yı Birlikte İnşa Edeceğiz
BAZI ŞEYLERE SIFIRDAN BAŞLAYACAĞIZ
Kapaklı’nın Türkiye’nin en genç ilçelerinden biri olduğunu belirten MHP İlçe Başkanı Hayri Varol, “Bu nedenle bazı şeylere sıfırdan başlayacağız. Kapaklı’yı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. Kapaklı’nın gözle görülemeyen sorunları olduğunu ifade eden Hayri Varol, “İlçemizde insana dair de noksanlıklar da var” dedi. Kapaklı’da binaların ticaret amaçlı yapıldığını belirten Varol, “Nüfusla birlikte iş imkânları da artıyor. Farklı illerden göç eden insanların sosyal sorunları var. Bu çerçevede programlar yapılmış değil. Bu tür sorunlara daha fazla eğilmek zorundayız” dedi.
 
KADINLAR PSİKOLOJİK ŞİDDET GÖRÜYOR
İlçede son dönemlerde intihar olaylarının arttığını da dile getiren Hayri Varol, “İntihar vakaları tüm bu sıkıntıların neticesinde meydana geliyor. İnsana dair bir çalışma yapılmıyor. Binalar yapmakla bu sıkıntılar çözülemez. İnsanlarımız dertleri ve geçim sıkıntıları ile baş başadır. Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı zor durumdalar” dedi. İlçedeki kadınların da sorunları olduğunu ve bu nedenle zor günler yaşadığını söyleyen Varol, “Kadınlarımız fiziki şiddet değil, psikolojik şiddet görüyorlar. Bazı kadınlar evlerini tek başına idare ediyorlar” diye konuştu.
 
KENDİLERİNİ SİYASİLERE YAMAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Yalnız mülki amirlerin ya da belediyelerin değil siyasi partilerin de bu tür sıkıntılara karşı duyarlı olması gerektiğini dile getiren Varol, “Siyasetçiler, vatandaşın gözünde oy avcılığından öteye geçemiyor” dedi. Kapaklılık bilincinin henüz ilçede oluşmadığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Hayri Varol, “Gizli bir kültür çatışması var. Bazı dernekler yapıları ile bu kaynaşmayı sağlayacak nitelikte değiller. Kendilerini siyasi partilere yamamak peşindeler” ifadelerini kullandı.
 
GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ
Son dönemlerde bir grup gencin çakmak gazı ile kendilerini zehirlediklerini söyleyen Varol, “Vatandaşlarımız, dere mevkiinde ve Dream City konutlarının orada çakmak gazı kutuları buluyor. Tiner yerine artık çakmak gazı kullanımı başladı. İnsan temalı projeler yapılmadığı sürece bunlar olacak” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Kapaklı’da siyasi partilerimiz ve kurumlarımız ile istişare içinde olup gerekli çalışmaları yapacağız. Söylemiş olduğunuz şikâyetleri de en kısa zamanda takip ettireceğim” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ