Tuna, “İstişare Kurulu Kuracağız”

7 yıllık Edirne Müftü Yardımcılığı görevinin ardından Çerkezköy İlçe Müftülüğü'ne atanan Yusuf Tuna önceki gün saat 11.00’da Marmara Haber Gazetesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 26.09.2013 22:05:00 0
 Tuna, “İstişare Kurulu Kuracağız”
ALLAH’A KARŞI GÖREVLERİMİZİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Haber Radyo TV Yayıncılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kardeş tarafından ağırlandı. Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına merhaba diyen T Haber TV’nin başta Çerkezköy olmak üzere Tekirdağ ve tüm Trakya’ya hayırlı olmasını temenni eden Müftü Tuna, “Camilerde verdiğimiz vaazlarda insanlara karşı nasıl davranmamız gerektiğini ve Allah’a karşı görevlerimizi anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
 
HİÇ KİMSE RAHATSIZ OLMASIN
Kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları güzellikleri topluma yansıtmaya çalıştıklarını belirten Şaban Kardeş “Gazeteciler kamu hizmeti görüyor. Bizler yaptığımız iş neticesinde savcıya, müftüye, belediye başkanına değil, Allah’a hesap vereceğiz. Yaptığımız haberler bazen insanları rahatsız edebiliyor. Hiç kimse rahatsız olmasın. Biz yaptığımız işin ne derece önemli olduğunun bilincindeyiz” dedi. Ziyarette Gazi Osman Paşa Camii’nde yaşanan sıkıntılar hakkında Müftü Tuna’ya bilgi veren Kardeş, “Camide yaşanan problemleri daha önce haber yapmıştık. Ezan okunurken bazı zamanlar ses kesiliyor. Cuma namazında dışarıda namaz kılacak olan insanlar içerde vaaz veren imamı hoparlördeki sıkıntıdan dolayı anlayamıyor. Bu yaşanan sorunlar beni birey olarak rahatsız ediyor. Peki, Cami Yaptırma Yaşatma Derneği’ni rahatsız etmiyor mudur?” diye sordu.
 
HERKESE ÖRNEK OLMUŞTU
Gazi Osman Paşa Camii’ndeki sıkıntıdan haberinin olmadığını, fakat konuyla ilgili cami yetkilileri ile bire bir konuşacağını söyleyen Müftü Tuna, “Bu sorunları en kısa sürede ortadan kaldıracağız” dedi. Müftülük bünyesinde İstişare Kurulu kurmayı hedeflediklerini söyleyen Tuna, “Sizleri de aramızda görmek isteriz. Temelini Edirne’de attığım istişare kurulunda ilçenin bütün sorunlar hakkında ilgili kurumlarla çalışmalar yapacağız” dedi. Geçtiğimiz yıl Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum kutlamaları kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği ve Çerkezköy Müftülüğü’nün katkıları ile düzenlenen gecede Alevi, Sünni, peygamber sevdalılarının salona sığmadığını söyleyen Şaban Kardeş, “Bu insanlarımız Allah diyorsa şekli ve şemali beni ilgilendirmiyor. Gerçekten gerçekleşen program herkese örnek olmuştu” dedi.
 
HERKESİN BİR İNANCI VARDIR
Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe’nin kendisini ziyarete geldiğini belirten Müftü Tuna, “Herkesin bir inancı vardır. Peygamberimiz Hz Ali’yi çok severdi. Hz. Ali peygamberimizin amcasının oğlu ve kızının kocasıdır. Toplumda Alevi-Sünni diye bir ayrımcılık var. Geçtiğimiz yıl yapılan proğram bu kardeşliği göstermiştir” dedi. Konuşmaların ardından gazeteci Şaban Kardeş, Müftü Yusuf Tuna’ya T Haber TV tesislerini gezdirdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ