Öztrak’tan Tarım Mitingi’ne Davet

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve beraberindeki heyetle, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı'yı ziyaret etti. Ayçiçeğinin geçen yıl bir bu

GÜNDEM 26.09.2013 21:43:00 0
 Öztrak’tan Tarım Mitingi’ne Davet
YÜZDE 33 DÜŞTÜ
Türkiye'de çiftçilerin sıkıntı yaşadığını belirten Faik Öztrak, yem fiyatı ile süt fiyatının eşitlendiğini savundu. Besinin yüzde 33 düştüğünü, buna karşılık beside kullanılan yem ve suyun fiyatının yüzde 10 arttığını ifade eden Öztrak, "Şimdi besi besicinin elinde kalmış. Sıfır faizle besi çiftliği kurdurmuşsun. Besi çiftliklerine damızlık hayvanları 7-8 milyardan aldırmışsın. Şimdi damızlık hayvanların fiyat 3-4 bin civarına düşmüş. Dolayısıyla bu işin sürdürülebilirliği yok" dedi. Öztrak, hafta sonu düzenlenecek tarım mitinginde, çiftçilerin sorunlarının dile getirileceğini vurguladı.
 
ÇİFTÇİNİN GÖZÜ KULAĞI DESTEKLEME PRİMİNDE
Ayçiçeği üretimi ve fiyatlarına da değinen Öztrak, "Ayçiçeği geçen yıl bir buçuk TL’den satılırken bu yıl bir TL’nin altında satılıyor ve hükümetten ses yok. Müdahale fiyatı geç geldi, ithalde de yasaklama yapılmadı. Şu anda, çiftçinin gözü kulağı destekleme priminin kanolanın üstüne çıkıp çıkmayacağında. İşte çiftçinin bu sıkıntısını haykırmak üzere, cumartesi günü saat 14.00'da Lüleburgaz'da Trakya Tarım Mitingi yapacağız. Burada üreticilerimiz de olacaklar. Ben ziraat odalarımızı, birliğimizi hepinizi oraya davet etmek için geldim. Miting sizin mitinginizdir. O mitingde inşallah çiftçinin sorunlarını en iyi şekilde tüm Türkiye'ye duyururuz ve hükümeti çiftçinin meselesine çareyi üretmeye artık zorlarız diye düşünüyorum" İfadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan TEKER