Eğitim Milletlerin Kalkınmasında En Önemli Unsurdur

Edirne Valisi Hasan Duruer 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Şükrüpaşa İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

GÜNDEM 23.09.2013 14:15:00 0
Eğitim Milletlerin Kalkınmasında En Önemli Unsurdur
VELİLERİN BÜYÜK EMEĞİ VAR
Törende konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, "Edirne eğitimde üst seviyelerde bulunuyor. Kentte üniversite kazanma oranı da oldukça yüksek. Öğrencilerin başarısında öğretmenler ve velilerin büyük emeği var. Şu anki hedefimiz Edirne'nin eğitimdeki düzeyini korumaktır. Eğitim milletlerin kalkınmasında en önemli unsurdur. Dünyada gelişmiş bir ülke varsa şunu görüyoruz ki insanını çok iyi eğitmiş durumdadır. İbni Haldun'un çok güzel bir sözü var, 'Ülkelerin cevherleri eğitilmiş insanlarla tayin edilir' diyor. Eğer siz insanınızı yetiştiremezseniz istediğiniz kadar maddi kaynağınız olsun, istediğiniz kadar petrolünüz olsun, istediğiniz kadar doğal güzellikleriniz olsun bunun hiçbir faydasının olmadığını görüyoruz" dedi.
 
ONLARLA KONUŞURKEN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKIN
Velilerin ve öğretmenlerin bu konuda öğrencileri desteklemesi gerektiğini ifade eden Duruer, "Velilerimizin yapabileceği en güzel şey, çocuklarına güvenmeleri ve onlarla konuşurken gözlerinin içerisine bakmalarıdır" diye konuştu. Duruer konuşmasının sonunda, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
 
Haber / Gülay Yiğit SEZEN