İlçe Eğitim Danışma Kurulu toplandı

Çerkezköy İlçe Eğitim Danışma Kurulu, dün düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Geçen yıl belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden temsilcilerin katılmadığı toplantıya bu yıl

GÜNDEM 12.09.2013 08:35:00 0
İlçe Eğitim Danışma Kurulu toplandı
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi'nde düzenlenen toplantı ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk başkanlığında başladı.Toplantıya sonradan katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar başkanlığında devam eden toplantıya, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Hacıoğlu ve okul müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda daha sonra Danışma Kurulu üyeleri kendilerini tanıttı. Mustafa Türk’ün kurulun çalışma alanları hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından okuduğu gündem maddeleri üyelerin onayına sunuldu. Gündem maddeleri oybirliği ile kabul edildi.
 
YENİ BÖLÜMLERİN AÇILMASI GEREKİYOR
Toplantıda örgün ve yaygın eğitimin bölgenin istek ve ihtiyaçlarına, istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurumlarla iş birliği yaparak yönlendirilmesine ilişkin gündem maddesi görüşülürken, gündem maddesi ile ilgili konuşan Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu, “Artık yeni yapılacak olan meslek liselerinde ilçemizde mevcut olan mesleki bölümlerin çoğaltılması yerine farklı meslek dallarıyla alakalı yeni bölümlerin açılması gerekiyor” dedi.
 
221 ÖĞRETMEN ATANDI
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar yeni öğretmen atamaları nedeniyle oldukça yoğun günler geçirdiklerini ifade ederek “2013-2014 eğitim-öğretim dönemi hayırlı uğurlu olsun” dedi. Eğitim camiasındaki tüm meslektaşlarına başarılar dileyen Yaşar, şuana kadar 221 öğretmenin atamasının yapıldığını ifade ederek “247 öğretmen ihtiyacımız daha var. Mümkün olduğunca öğretmenlik konusunda eğitim almış arkadaşlarımızı görevlendirmeye çalışıyoruz. Eğer açığımız kalırsa daha önceki yıllarda öğretmenlik yapan arkadaşlarımızı tekrar görevlendireceğiz. Öğretmen atamalarımız bugün sitemizde açıklanacak.  Sizler okulunuza atanan kişilerle görüşerek bize dönüş yapacaksınız. Amacımız 16 Eylül Pazartesi günü bütün okullarımızın öğretmen eksiği olmadan eğitim öğretime başlamasını sağlamaktır” dedi.
 
OKULLARIN FİZİKİ ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
Toplantı, ‘eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması’ konusunun görüşülmesi ile devam etti. Mustafa Türk, okulların özellikle fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade ederek, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Hacıoğlu’ndan belediyenin konuyla ilgili yapabileceği çalışmalar hakkında bilgi istedi.
 
TÜM OKULLARIN İHTİYAÇLARI GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Hacıoğlu, Çerkezköy Belediyesi’nin talepte bulunan tüm okulların ihtiyaçlarını giderdiğini belirterek “İlçemizdeki tüm okullar, ihtiyaçlarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirebilir. Böylelikle okullar ihtiyaçlarına göre sınıflandırılabilir. Belediyemiz de çok daha koordineli ve hızlı bir şekilde okullarımızın ihtiyaçlarını giderebilir” dedi.
 
KÖMÜRLE ISINAN OKUL SAYISI AZALACAK
Hüseyin Yaşar, geçtiğimiz haftalarda ÇTSO’nun ilçemizde kömürle ısınan üç okulun doğalgaz dönüşümünü üstlendiğini ve bu okulların belirlenmesi amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduğunu ifade ederek “Bu okullarımızı belirledik. Özel İdare İlköğretim Okulu, Gazi Osman Paşa İlkokulu ve ÇTSO Lisesi’nin doğalgaz dönüşümünü ÇTSO yapacak. Böylelikle ilçemizde kömürle ısınan okul sayısı daha da azalacak” dedi.
 
AYDINLATMA SIKINTISI OLANLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİME BAŞVURSUN
Yaşar, yaz tatili süresince okulların temizlik ve boya işleriyle ilgilenen müdürlere teşekkür ederek “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İş-Kur’dan gönderilen 37 temizlik görevlisi okullarında çalışmalara devam edecek. Bu sayının daha da arttırılması için İş-Kur İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu. Yaşar, bahçesinde ve çevresinde aydınlatma sıkıntısı olan okulların da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmalarını istedi.
 
ÖĞRENCİLERİN TRAFİKTEN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORUZ
Yaşar, müdürlerden, okullarının önünde yaşanan trafik sorunlarıyla ilgili İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’ne yazılı bir şekilde müracaat etmelerini isteyerek “Biz de Kaymakamlık vasıtasıyla konuyu İlçe Trafik Komisyonu’na ileterek gerekli önlemlerin alınmasını sağlayabiliriz. Biz hiçbir öğrencimizin trafik nedeniyle zarar görmesini istemiyoruz” dedi. Okul Müdürleri İlçe Eğitim Danışma Kurulu toplantılarına İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden de temsilcilerin katılması gerektiğini, eğitim konusunda yaşanan sıkıntıların emniyet görevlilerini de yakından ilgilendirdiğini söyledi.
 
OKUL MÜDÜRLERİ DENETLEMEKLE YÜKÜMLÜ
Çerkezköy’de eğitim öğretim gören öğrencilerin çoğunun servis vasıtasıyla okullarına gittiğini söyleyen Hüseyin Yaşar, “Çoğu servis aracı öğrenci taşımacılığına elverişli değil. Zorunlu olmasına rağmen araçların çoğunda öğrenciler için emniyet kemeri yok” dedi. Karaağaç ve köylerdeki lise öğrencilerinin de ilçe merkezindeki okullara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kiralanan servislerle taşındığını anımsatan Yaşar, “Okul müdürlerimiz kendi okullarında çalışan servis araçlarını denetlemekle yükümlüdür” diye konuştu. 
 
YETER Kİ PROJE GELSİN
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise “eğitim Bölgesinde yükseköğretim kurumları ile işbirliği yapılacak konuların belirlenmesi” gündem maddesi görüşüldü. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Emel Demir Askeroğlu, “ÇEMYO olarak okullarımızdan gelecek olan bütün projelere destek vermeye hazırız. Fakat açıkçası bize pek proje gelmiyor” dedi. Daha çok iletişim konularında okullara destek verebileceklerini söyleyen Askeroğlu, “Aile içi iletişim konularında velilere seminerler verebiliriz. Hatta öğretmenlerimize yönelik de çeşitli konularda iletişim eğitimleri verebiliriz. Yeter ki bize proje gelsin” dedi.  
 
PROJE KOMİSYONU OLUŞTURULDU
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın kendileri ile yaptığı toplantıda ‘Bana projelerle gelin’ dediğini anımsatan Hüseyin Yaşar, “Elbette bütün okullarımız çok güzel projeler hazırlıyor. Fakat daha kaliteli ve daha büyük projeler hazırlanabilmesi amacıyla İlçe Eğitim Danışma Kurulu bünyesinde bir  Proje Komisyonu oluşturulmalı” dedi. Hüseyin Yaşar başkanlığında oluşturulan Proje Komisyonu’nda Atatürk İlkokulu Müdürü Sinem İşbilen, Tepe İlkokulu Müdürü Fahrettin Karaman, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu ve Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Nuray Törnük yer aldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ