TSD Kapaklı Şubesi mesaiye başladı

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’nin kapandığını belirten Ali Karaca, bundan sonraki faaliyetlerine Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak devam edeceklerini söyledi.

GÜNDEM 12.09.2013 08:13:00 0
TSD Kapaklı Şubesi mesaiye başladı
KURUCU YÖNETİM ÇALIŞMALARA BAŞLADI
1 Ağustos itibari ile faaliyete geçen Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin resmi çalışmalarına başladığını ifade eden Ali Karaca, şubenin kurucu başkanlığını kendisinin üstlendiğini belirterek, “Çiçeği burnunda şubemizin başkan yardımcılığı görevini Ali Kör, Yönetim Kurulu üyeliklerini ise Selma Polat, Çetin Koca ve Mustafa Keskin üstlendi. Yaklaşık 6 ay sonra olağan kongremizi yaparak yeni yönetimi belirleyeceğiz. O zamana dek engelli arkadaşlarımıza hizmet yolunda herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için kurucu yönetim olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 
 
İLK ZİYARETİMİZİ KAYMAKAMIMIZA YAPTIK
Bundan sonraki çalışmalarını kamu yararına faaliyet gösteren bir dernek olarak gerçekleştireceklerini ifade eden Ali Karaca, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak ilk işlerinin Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu ziyaret etmek olduğunu söyledi. Bundan sonraki süreçte Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret edeceklerini belirten Karaca, “Başkanımıza sıkıntılarımızı ve ihtiyaçlarımızı aktaracağız. Daha sonra ilçemize yeni atanan mülki amirler başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Çünkü artık biz de kamu yararına faaliyet gösteren bir derneğiz. Dolayısıyla kendileri ile ortak çalışmalarımız olacaktır” açıklamalarında bulundu.  
 
MANDALI ŞUBE BİNASI İÇİN SÖZ VERDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğini söyleyen Ali Karaca, kendisinden yeni bir şube binası için söz aldığını belirtti. Önümüzdeki günlerde dernek olarak yapacakları ziyarette resmi yazıları ile şube binası talebinde bulunacaklarını söyleyen Ali Karaca, “Kapaklı’da 80’e yakın dernek var. Fakat kamu yararına faaliyet gösteren tek dernek biziz. İnşallah Belediyemizin de katkılarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yeni şube binamızın açılışını yapabiliriz” dedi.
 
TÜM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ ŞUBEMİZE BEKLİYORUZ
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’nin 28 Temmuz’da yapılan kongre ile kapatıldığını ve bütün demirbaşlarının Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’ne devredildiğini anımsatan Ali Karaca, “Kapanan derneğimizde 120’ye yakın üyemiz vardı. Şimdi bu üyelerimizin kaydını yeniden yapmak zorundayız. Ulaşabildiklerimize biz ulaşacak ve üye kaydını yapacağız. Ulaşamadığımız arkadaşlarımızın ise kayıt için şubemize gelmesini bekleyeceğiz. Derneğimiz Pınar Bulvarı üzerinde bulunan Deniz Uzun İş Merkezi’nde faaliyetlerine devam edecek. Ayrıca ilçemize bağlanan köyler ve Karaağaç’taki engelli kardeşlerimizin yanı sıra, Kapaklı’da ikamet eden ve TSD Çerkezköy Şubesi’ne kayıtlı olan engelli kardeşlerimizi de şubemize üye olmaya davet ediyoruz” dedi.  
 
HEM VE İŞKUR İLE ORTAK PROJELER ÜRETECEĞİZ
Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak sosyal projelere de imza atmak istediklerini dile getiren Karaca, Halk Eğitimi Merkezi ve İş-Kur ile birlikte engellilere hitap edecek ortak çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti. Sportif faaliyetlerde de bulunmak istediklerini söyleyen Karaca, “Özellikle tekerlekli sandalyeli engelli kardeşlerimiz için en ideal sporun okçuluk olduğunu öğrendik. Tekirdağ’da okçuluk eğitmeni bir arkadaşımızla ve milli okçu Burcu Dağ ile görüştük. Kendilerinden bu yönde yapacağımız bir çalışma için destek sözü aldık” ifadelerini kullandı. Karaca konuşmasının sonunda 3,5 yıldır kendilerinden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ