3 ton uyuşturucu maddesi ele geçirildi

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda şüphe ve risk analizleri sonucunda aranan bir yolcu otobüsünde, 3 ton sentetik esrar yapımında kullanılabilecek 8 kilo 228 gram AM 2201 uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

GÜNDEM 10.09.2013 08:18:00 0
3 ton uyuşturucu maddesi ele geçirildi
PİYASA DEĞERİ 415 BİN LİRA
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye giriş yapmak için Kapıkule Yolcu Salonu’na gelen plakası açıklanmayan yolcu otobüsünü şüphe ve risk analizleri çerçevesinde X-Ray taramasına aldı. Otobüste yoğunluk belirlenince uyuşturucu bulmada deneyimle köpek ‘Bonny’ ve ekiplerin detaylı aramasında, iki yolcu koltuğu arasına gizlenmiş piyasa değeri 415 bin lira olan 8 paket içinde 8 kilo 288 gram esrar yapımında kullanılan AM 2201 uyuşturucu maddesi ele geçirildi.
 
BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayla ilgili, otobüste yolcu olarak bulunan K.A. gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten ekipler, uyuşturucu maddenin alıcıları olduğu düşünülen R.A., A.K. ve M.S.yi İstanbul'da gözaltına aldı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen K.A. ve R.A. tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.A.K. ve M.S. serbest bırakıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ