Başarı bekliyorum

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Çerkezköy’de eğitim ve öğretim veren okul müdürlerinin katıldığı bir eğitim toplantısı düzenledi. Toplantıda Kaymakam Kubilay, eğitim konusunda hiçbir ?

GÜNDEM 7.09.2013 08:47:00 0
Başarı bekliyorum
 
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk toplantısını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde yaptı.
OKULLAR DENETLENECEK
2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın katılımıyla yapıldı. Dün saat 11.00’da yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Jandarma Üst Teğmen Ferhat Kaanoğlu, Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ve Çerkezköy’de eğitim ve öğretim veren okulların müdürleri katıldı. Bu eğitim yılının alışılagelmişin dışında bir özveri ile verilemesinin şart olduğunu belirten Kubilay, okulların haberli ve habersiz olarak denetleneceğini, detayların asla atlanmayıp bilakis üzerinde durulacağını ifade etti.
YENİ BİR DÖNEM
Göreve 15 Ağustos’ta başladığını, bu tarihin Çerkezköy’de yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Kubilay, “Eğitime çok önem verdiğimin tarafınızdan bilinmesini istiyorum. Bu vesile ile eğitim seferberliği başlatıyorum. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Geniş katılımlı toplantılarımız olacak bu toplantılarımızı hem birinci dönemde hem de ikinci dönemde yapacağız. Bu toplantımızın ön çalışma olduğunu söyleyebilirim. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleri konusunda Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının da kendi üzerlerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirmelerini istiyorum. Bu konuda hata kabul etmiyorum.” uyarısında bulundu.
TARIM MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLU
Bütün okulların kantinlerinin denetleneceğini ifade eden Kubilay, “Kantinlerin düzenli ve temiz olmalarını sağlamalısınız. Bu konuda da İlçe Tarım Müdürlüğü,  Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri sorumludur. Ben her kantinin denetlenmesinde bulunacağım.  Eğitim ciddi bir konudur. Bu nedenle ciddi olmak zorundasınız” dedi.
NOT VERMEKLE EĞİTİM OLMAZ
2013-2014 Eğitim ve öğretim yılı için eylem planı hazırlanmasını isteyen Kaymakam Kubilay, “Bu konuda başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere her okul idaresi bir eylem planı hazırlayacak. İçinde bulunduğumuz eğitimin durumu tespit edilerek neler hedeflendiğini ayrıntılı bir şekilde plana işlemelisiniz. Sadece not vermekle eğitim olmadığını bilmemiz gerekir.” dedi.
HER OKUL İÇİN KARNE
Sil baştan bir eğitim anlayışı ile eğitimin seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Kubilay, her okul için bir karne düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Kubilay, “Düzenleyeceğimiz karne ile hangi okulun başarılı ya da başarısız olduğu, ne kadar devamsızlık yapıldığı konuları değerlendirilecektir. Bu arada aile birliklerine de bazı sorumluluklar düşmektedir. Aile birlikleri çok önemli. Toplantıları dikkatli bir şekilde ve titizlikle yapmalısınız. Çocuklarımızın başarılı olabilmeleri için neler yapılması gerekiyorsa, yapmanızı istiyorum.” şeklinde konuştu.
KARAKTER EĞİTİMİ UNUTULMAMALI
Karakter eğitiminin asla unutulmaması gerektiğini vurgulayan ve bu konunun dersler kadar önemli olduğunun altını çizen Kubilay, “Verilen eğitim, öğretim notlarla sınırlı kalmamalıdır. Çocuklarımız derslerinde başarılı olurlarken aynı zamanda vatanını seven, dürüst, saygılı birer fert olarak yetişmelidirler. İyi bir öğrenci yetiştirmek vatana hayırlı bir insan kazandırmak demektir” ifadelerini kullandı. 
DETAYLAR ATLANMAYACAK
Kaymakam Kubilay okul idarecilerine yönelik yapılan toplantıda okulların haberli, bazen de habersiz olarak denetleneceğini belirtti. Kubilay, “Bu gün bu konuları konuşup toplantıyı bitirmiş olsak da yarın denetlemelerimizde çok küçük detaylar üzerinde hassasiyetle duracağız. Temizlik, düzen ve tertip gibi ayrıntılara da ayrıca eğilmeniz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.
BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ
Okul idarecilerine proje çalışmalarına önem vermeleri gerektiğini de hatırlatan Kubilay, “AB hibe eğitim programları konusunda duyarlı olmalısınız. Arkadaşlarımız bu konuya eğilerek projeler geliştirsinler. Bu da başarının bir şartıdır. Başarılı olmak için her şartı yerine getirmek zorundayız.” diye konuştu.
23 BİN 200 ÖĞRENCİ ÖĞRETİM GÖRECEK
Çerkezköy’de 23 bin 218 öğrenciye 699 öğretmenin eğitim ve öğretim vereceğini sözlerine ekleyen Kubilay, “Çerkezköy büyüyen bir ilçe. Eski nüfus değerlerine baktım ve her yıl beş bin kişinin daha nüfusuna ilave olduğunu gördüm. Bu çok büyük bir artış. Buna bağlı olarak derslik ihtiyacı da artmaktadır. Artan bu ihtiyacı da bizler hayırsever vatandaşlarımız ve kurumlarımızla kapatmaya çalışacağız” dedi.
SOSYAL ETKİNLİKLER ÖNEMLİ
Sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine işaret eden Kubilay, “Düzenleyeceğiniz her etkinliğe çok önemli bir mazeretim yoksa mutlaka geleceğim. Etkinliklerinize katılmakla aynı zamanda performansınızı görmüş olacağım. Sosyal etkinliklerinizi sene sonuna bırakmayın. Her iki döneme yaymanız daha uygun olur kanısındayım.” dedi.
BAŞARILI ÖĞRETMENLERİ ÖDÜLLENDİRECEĞİZ
Üstün performans sergileyen öğretmenleri ödüllendireceklerini belirten Kubilay, “Yıl içerisinde üstün başarı gösteren öğretmenlerimizi ödüllendireceğiz. Bunun için törenler düzenleyeceğiz. Gittikçe başarı sağlayacağımız bir eğitim sistemi oluşturacağız. Başarılı arkadaşlarımızın arkasında olacağız.” diye konuştu.

Haber / Asim YAVUZ