Yeni köprünün çalışmaları başladı

Karaağaç Belediyesi tarafından ihaleye çıkartılan Gazi Osman Paşa Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan köprüde yapım çalışmaları başlandı.

GÜNDEM 4.09.2013 10:04:00 0
Yeni köprünün çalışmaları başladı
“319 BİN TL’YE YAPILACAK”
Karaağaç köprüsünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Köprümüzün yapımı için ihale komisyonu hazırladık. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız ihale neticesinde yüklenici firma ihale aldı. İhalenin keşif bedeli yaklaşık 422 bin TL idi. İhale ile bu 319 bin TL’ye düştü. Yaklaşık 100 bin tenzilatlı bir ihale oldu. 24 Ağustos itibariyle ilgili firmaya yer teslimi yapıldı” dedi.

 
 
 
 
 
“25 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK”
Yücel “Yüklenici firmanın bu köprüyü yapma taahhüdü ise 120 gündür. Bununla ilgili hafriyat ve yıkım çalışmaları başladı. Beton demir işine de bugün itibariyle başlandı. Dört ay gibi bir zaman olmasına rağmen yüklenici firma işleri erken bitirecek. Köprünün 15 Ekim’de biteceğini tahmin ediyoruz. Karaağaç’ın içinden geçen köprüde trafik sıkıntısı da yaşanıyordu. Bu yönde trafiği de rahatlatmak istedik. Köprümüz 25 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde olacak. Ayrıca orta refüj ve yayalar içinde çift taraflı refüj olacak” diye konuştu.
 
 Haber / Ahmet KARDEŞ