Çerkezköy, elini üzerimizden çeksin

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 3.09.2013 10:35:00 0
Çerkezköy, elini üzerimizden çeksin
DEMİRBAĞ’A CEVAP VERDİ
 Mustafa Serat, Kenan Efeoğlu, Ahmet Doğaç ve Hasan Acar’ın katılmadığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Başkan İrfan Mandalı, geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediyesi’nin yaptığı ihaleyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a cevap verdi.
 
MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
 Kapaklı’nın ilçe olma sürecinde Kapaklı’daki belde başkanlarından Çerkezköy ile istişarelerini koparmalarını istediğini söyleyen Mandalı “Çerkezköy’ün baskı unsuru olacağını ifade etmiştik. Kapaklı belde başkanları Çerkezköy ile istişarelerini yükseltmeden Kapaklı’nın ilçe olması için emek verdiler” diyerek Kapaklı’nın ilçe olmasında emek harcayan herkese teşekkür etti. Demirbağ’ın geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediyesi’nin ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamaları anımsatan Başkan Mandalı “Bu ihaleler Kamu İhale Kurumu tarafından internet üzerinden duyuruluyor. Katılanların kırımı ya da yükseltmesi ile ihale gerçekleştiriliyor. Kapaklı’da yapılan ihalelerde şaibelerin olması mümkün değil. Tüm ihaleler mevzuat çerçevesinde gerçekleştiriliyor” dedi.
 
HERKES İŞİNE BAKSIN
 Mandalı “Çerkezköy elini, ayağını bizim üzerimizden çeksin. Kendi işlerine baksınlar. Bizim iç işlerimize karışma lüksüne sahip değiller. Herkes işine baksın, icraatlarını yapsın. Bıraksınlar biz de icraatlarımızı yapalım” diye konuştu. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak da ihale ile ilgili teknik bilgiler verdi. İhalenin normal şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Çakmak “İhale için 15 firma dosya aldı ve bu firmalardan 5’i ihaleye katıldı” dedi.
 
KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
İhale ile ilgili yapılan açıklamanın ardından 3 dilekçenin gündeme alınması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde belediye norm kadro cetvellerinden boş kadro değişikliği yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belediye norma kadro cetvellerinde dolu kadro değişikliği yapılması konusu görüşülürken ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
HİSSE SATIŞLARI KARARA BAĞLANDI
Meclis toplantının bir sonraki gündem maddesinde de 1536 ada 3 ve 4 nolu parsellerdeki belediye hisselerinin hisse ortağına satılması konusu görüşüldü. 1536 ada 3 nolu parselde bulunan 100 metrekarelik belediye hissesi ile 1536 ada 4 nolu parselde bulunan 138 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması talebi de meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı.
 
TAHSİS İÇİN MANDALI’YA YETKİ VERİLDİ
Hisse satışlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Tekirdağ Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan tahsis konulu yazı görüşüldü. İlgili yazıda belediyenin son 3 katının kaymakamlığa tahsis edilmesi talep edilirken, konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Geçiş sürecinde belediyeden faydalanacaklar. Geçiş esnasında bazı yerleri kaymakamlığa tahsis etme zorunluluğumuz var” dedi. Tahsis için başkan Mandalı’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
KAYMAKAMLIK İÇİN UYGUN YER ARANIYOR
Birsonraki dilekçede de, daha önce dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesi kararının alındığı anımsatılarak kayıtlardaki ismi ile nüfus cüzdanındaki isimleri tutmayan 3 sporcunun isimlerinin nüfus cüzdanındaki şekliyle değiştirilmesi konusu gömrüşülerek kararta bağlandı. Meclise sunulan son dilekçede ise hükümet konağı ve kaymakamlık lojmanı yapılabilecek uygun yerlerin belirlenerek gerekli düzenlemelerin yapılması talebi görüşüldü. Uygun yerlerin tespiti için konu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
KOMİSYON RAPORU KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının yedinci gündem maddesinde de imar komisyonuna havale edilen konularla ilgili komisyon raporu görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 01.07.2013 tarihli yazısında belde sınırları içerisinde bulunan 275 numaralı kadastral parseldeki orman sınırına tecavüz eden 8 metrelik yolun parsel sahibi Hüseyin Koyuncu tarafından sunulan dilekçede düzenltilmesinin talep edildiği belirtilerek “275 numaralı tarlanın, mevcut imar planında üç adet konut yapı adası, yol ve yeşil alan olarak düzenlendiği, teklif planda kuzey batıdaki konut yapı adasının kuzey batısındaki 8 metrelik imar yolunun orman sınırından parsele doğru kaydırılıp orman alanına tecavüzü ortadan kaldırdığı görülerek talebin uygun olduğuna karar verildi” denildi. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının son gündem maddesinde de imar planı ile ilgili gelen dilekçeler görüşüldü. Kapaklı Fatih Camii Derneği’nin parsel üzerinde kuran kursu ve cami müştemilatı yapılabilmesi için imar planı tadilatı yapılması talebi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, 810 ada 10 nolu parsel üzerindeki mevcut binaya mevcuda göre imar durumu verilmesi talebi ve 418 ada 5 nolu parsel üzerindeki mevcut binaya mevcuda göre imar durumu verilmesi talebi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Sokak adı verilmesi taleplki dilekçe de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Eylül Ayı Meclis Toplantısı sona erdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ