Katliama duyarsız kalamayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Suriye'de ayda 5 bine yakın insanın katledildiğini ve Türkiye'nin buna duyarsız kalmasının mümkün olmadığını belirtti.

GÜNDEM 3.09.2013 08:59:00 0
Katliama duyarsız kalamayız
AYDA 5 BİN İNSAN KATLEDİLİYOR
Karayoluyla İstanbul'dan Kırklareli'ne gelen Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu, beraberindeki Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz ve partililerle esnaf ziyareti gerçekleştirdi ve vatandaşlarla sohbet etti. Türkiye'nin etrafında gelişen bütün meseleler için tarihe not düştüğünü belirten Soylu “Türkiye için açıkça belirtmek gerekir ki etrafında gelişen bütün meseleler ile ilgili tarihe not düşmektedir. Bundan yıllar sonra Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır, belki de dünyanın sorumluluklarını kendisine hatırlatabilecek bir tavır olarak örnek gösterilecektir. Bugün Suriye'de ayda 5 bine yakın insan katledilmektedir” dedi.
 
DÜNYA GÖRECEK, YÜZÜMÜZ AĞARACAK
Türkiye’nin buna duyarsız kalmasının mümkün olmadığını belirten Soylu “Bizim Suriye'nin içişleri ile hiçbir ilgimiz yok. Ama yapılan katliamlardan vicdanen, bizim Mısır'ın da içişleri ile hiçbir ilgimiz yok. Ama biz darbeye darbe diyemeyeceksek, nerede kaldı yüzlerce yıl aynı topraklarda demokrasiyi savunmak konusunda ortaya koyduğumuz fedakarlık. Aylardan beri Türkiye'nin bütün dünyaya gerçeği söylediği noktaya geldiğini çok açık bir şekilde görüyoruz. Türkiye'nin bütün sorunlarını 11 yıl başarı ile yürütmüş bir hükümeti ve bunları bilen bir bilge başbakanı var. G-20 zirvesine gittiğinde de oradakilere hangi telkinlerde bulunacağı, bu gün karşı karşıya kaldığımız sorunların nasıl çözüleceği konusunda ortaya konulacağını biz göreceğiz. Bütün Dünya görecek, orada da yüzümüz ağaracaktır” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER