Arkadaşının düşüşünü görüntüledi

Muğla'nın Milas ilçesinde türbülansa giren bir paraşütçü 40 metrelik uçuruma yuvarlandı. Paraşütçünün düşme anı ise uçuşa hazırlanan arkadaşı Tekirdağ Doğa Sporları Başkan

GÜNDEM 1.09.2013 18:48:00 0
Arkadaşının düşüşünü görüntüledi
HASTANEYE KALDIRILDI
 Tekirdağ Doğa Sporları Başkan yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, tatilini geçirdiği Muğla'nın Milas ilçesi'ne bağlı Ören Beldesi'nde 650 metrelik Alatepe'den atlayış yapmak için hazırlıklarına başladı. Algül'den önce kalkış yapan ve ismi açıklanmayan bir paraşüt sporcusu 10 metre havalandıktan sonra türbülansa kapıldı. Paraşütü katlanarak yere düşen sporcu 40 metrelik uçuruma yuvarlandı. Bu sporcunun düşüş anını ise Algül'ün kayıtta olan kamerası görüntülendi. Sporcu arkadaşının düştüğünü gören Algül, vücuduna bağlı olan paraşütünü söktü ve arkadaşının yardımına koştu. Algül ve çevredekilerin yardımıyla kurtarılan ve kol ve bacaklarında ezilmeler oluşan sporcu gelen ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
UÇUŞA HAZIRLANIYORDUM
Algül, uçuş için hazırlık yaptığı esnada bir paraşütçünün düştüğünü belirterek “Ben uçmak için malzemelerimi hazırlıyordum. Benden önce havalanan bir sporcu 10 metre havalandıktan sonra türbülansa kapılarak yere çakıldı. Kayalıkların bulunduğu yerde düşen sporcu 40 metrelik uçurumdan düştü. Sporcu arkadaşa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yukarı çıkarttık. Sağlık ekipleri hastaneye kaldırdı” diye konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER