Çerkezköy’e yeni hükümet binası şart

Yurt dışı gezisinden dönen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 28.08.2013 09:22:00 0
Çerkezköy’e yeni hükümet binası şart
“NÜFUS 110 BİN OLACAK”
 Dün saat 10.00’da gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Sinop Gerze Kaymakamlığı’ndan Çerkezköy Kaymakamlığına atanan Metin Kubilay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Her geçen gün büyüyen bir ilçe olduğumuz için nüfusumuz da artıyor. Şuan 85 bin olan nüfusumuz, Kızılpınar ve Veliköy eklendikten sonra 110 bin olacak. Yeni görevinizin de hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.
 
“HÜKÜMET BİNASI ŞART”
 Çerkezköy’ün hükümet binası eksikliği bulunduğunu belirten Ertem “30 yıldır bu binada hizmet etmektense, bütün her şeyi günümüz, çağımıza ve Çerkezköy’e yakışan hükümet binasının şart olduğunu düşünüyorum. Kapaklı’da sıfırdan başlayacağına göre Kapaklı ve Çerkezköy’ün hükümet binalarının değerlendirilmesi gerekiyor. Bu alan buna uygun bir alan değildir. Başka bir yerde güzel bir alanda hükümet binası yapılması gerekiyor. Bununla ilgili girişilmeleri geçen yıl yapmıştık. Sizler de valimizle birlikte girişimleri hızlandırırsınız. Çerkezköy’e güzel ve modern bir bina kazandırılsın. Burası sağlamlığından ve zemininden şüphe ettiğimiz bir binadır. Bu yönden oluşacak sel felaketlerinde bina büyük hasar görüyor. Konutunuz ile birlikte bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.
 
“BİZ DE KAZANDIRACAĞIZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Çerkezköy hızlı nüfus alan ve hızla büyüyen bir yerdir. Bu anlamda büyümeye göre çalışılması gerekiyor. Başkanın söylediği hususları tabi ki değerlendirip müşterek çözüm yolları üretmenin içinde olacağız. Bu anlamda beraber çalışacağız. Hükümet konağı ile ilgili arkadaşlarla konuşup bir çalışma başlattık. Çalışmaları genişleterek Çerkezköy’ün geleceğine dönük kamu kurum ve kuruluşları daha iyi hizmet verebileceği vatandaşın hizmet alacağı daha iyi fiziki şartları Çerkezköy’e kazandıracağız” diye konuştu.
 
“YER BULUNUR”
Basın mensuplarının, Şuan hükümet binası için yer olup olmadığını sorması üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Yeri düşünerek söylemedim. Yer bulunur. Kızılpınar ve veliköy’ün bize bağlanmasını da dikkate alarak rahatlıkla bulabiliriz” dedi.
 
Haber / Kübra AŞIK