Arıcılığın sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı

Uluslararası Hayrabolu 23. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarında, Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan arı yetiştiricilerine yönelik konferans Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

GÜNDEM 25.08.2013 23:06:00 0
Arıcılığın sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı
BİLGİLER YENİLENMELİ
Konferansta konuşan Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, arı ölümlerine neden olan çevresel faktörleri, genetik problemleri ve üretici hataları üzerinde durarak “ Arıcılar artık bilgi çağında, kulaktan dolma bilgilere itibar etmemeli, tüm dünyada olduğu gibi modern ekipmana geçmelidirler. Sandıkların yakın konması, kötü anaç arı, yanlış bakım ve besleme, soğuk hava, hava değişiklikleri, genç arıların kaynak bulamamaları arıların ölümüne neden olmaktadır. Arıcılarımız mutlaka arıların bakımlarından, taşınmasına kadar her konuda bilgilerini yenilemeleri gerekmekte” dedi.
 
EN BÜYÜK SERMAYESİ BİLGİ
Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu başkanı Şakir Ada da konuşmasında arıcının en büyük sermayesinin bilgi olduğunu belirterek, kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini,birlik olarak bu yıl Hayrabolu’da üçüncü konferanslarını düzenlediklerini kaydetti. Konferansa ilçe ve çevre il ve ilçelerden gelen arıcılar katıldı.  Belediye Başkanı Hasan İrtem, Prof. Dr. Doğaroğlu’na plaket verdi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN