Hayrabolu’nun saklı tarihi

Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası 23. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı’nda “Hayrabolumuzun Saklı Tarihi” konulu konferans gerçekleştirildi.

GÜNDEM 25.08.2013 19:27:00 0
 Hayrabolu’nun saklı tarihi
ARAŞTIRMACILARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Başkanı Hüseyin Bayol açılış konuşmasında her yerleşim merkezlerinin saklı kalmış tarihlerinin bulunduğuna bunun da ortaya çıkmasında araştırmacılara büyük görevler düştüğünü kaydetti. Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Genel Başkanı Hasan Konuk  da konuşmasında, ülke tarihlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında şehrin ileri gelen insanlarına, eğitimcilere, Belediye Başkanlarına büyük görevler düştüğünü belirterek, derneğin yaptığı çalışmalara destek istedi.

OSMANLI ARŞİVLERİNDEN ULAŞMAK MÜMKÜN
Konuşmacı Prof. Dr. Sülayman Kızıltoprak ise Osmanlı’da savaşlarla alınan yerlerin özellikle o yöre isimlerinin konulmasına büyük özen gösterildiğini belirterek, “Osmanlı devleti zamanında fethedilen yerlere o yörelerin isimleri verilirdi. Hayrabolu’da böyle anılmakta, bir şehirleşme hikayesi var. Geçmişi milattan 5 bin yıl önceye dayanan ilçenin tarihinin araştırılmasında en önemli kaynaklara Başbakanlık Osmanlı arşivlerinden ulaşmak mümkün” dedi. Araştırmacı gazeteci Mehmet Serez de konuşmasında Hayrabolu’nun nüfus yapısı ve Mübadele konularında açıklamalarda bulundu. Konferansa Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Meclis üyesi Recep Aydın ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ