Çerkezköy TSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda Taha Ülker başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 22.08.2013 22:27:00 0
Çerkezköy TSO Meclisi toplandı
7 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Meclis üyelerinden Gürkan Kesim, Hasan Dursun, İsmail Tezcan, Mehmet Aksoy, Mesut Görgün, Murat Seymen ve Saim Buyruk’un katılmadığı toplantı saygı duruşu ile başladı. İlçedeki doğalgaz dönüşümüne ihtiyacı olan üç okulun belirlenmesi konusunun oy birliği ile gündeme alındığı toplantıda ilk olarak 2013 Temmuz Ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan hesapları görüşüldü.

HESAP KALEMLERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel,  Temmuz Ayı hesap cetveli hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Temmuz Ayı gelir bütçesinin 316 bin 12,63 TL, gider bütçesinin ise 153 bin 351,34 TL olarak gerçekleştiğini ifade eden Hakan Gel, “ÇTSO kasa mevcudu 2 bin 683,75 TL. Odanın bankalardaki hesapları toplamı ise 1 milyon 674 bin 115,66 TL. Mizan ise borçlar bakiyesi 5 milyon 871 bin 330,97 TL, alacaklar bakiyesi 5 milyon 871 bin 330,97 TL olmak üzere denk” dedi. Ayrı ayrı oylanan hesap kalemlerinin tümü meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Hesapların görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı, organ üyelerinin harcırah kapsamında ulaşım-konaklama-yemek giderlerinin oda tarafından karşılanması ve yevmiye ödenmemesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. TOBB Delegesi Rahmi Yılmaz, önceki dönemlerde asgari ücretin 3’te 2’si kadar harcırah alındığını belirtti. TOBB Delegesi Mehmet Savaş da oyunun kurallarının baştan koyulması gerektiğini ifade ederek “Hangi ülke için ne kadar harcırah ayrılacağı, yurt dışına giden ÇTSO organ üyelerinin hangi otellerde kalacağı dahi meclis tarafından belirlenmelidir” dedi. Yapılan oylamada ÇTSO organ üyelerinin ulaşım-konaklama ve yemek masraflarının oda tarafından karşılanması ve yevmiye ödenmemesi oybirliği ile kabul edildi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIMIZA İNANIYORLAR
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İnşaat Komisyonu kurulması konusu görüşüldü. Meclis Başkanı Taha Ülker, geçtiğimiz günlerde oda olarak TOBB’un Ankara’daki Genel Kurulu’na katıldıklarını anımsatarak “Ankara’da bulunduğumuz süreçte bağlı olduğumuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndaki tüm daire başkanları ile görüştük. Odamızın yeni yönetiminden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Daha önceki dönemde medyaya yansıyan çirkin görüntülerin unutturulması ve ÇTSO’nun layık olduğu yerlere taşınması adına elimizden geleni yapacağımıza inandıklarını söylediler” diye konuştu.

EL ELE VERECEĞİZ
Ülker, ÇTSO’nun hak ettiği yerlere gelebilmesi için bütün üyelerle birlikte el ele vererek ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak “Bu kapsamda yapmamız gerekenlerden biri de odamızı görsel ve kapasite olarak iyileştirmektir. Çünkü oda binamız yeterli değil. Meclis salonumuz 27 kişiden fazlasını almıyor. Üyelerimizin işlemlerini daha rahat yapabilmeleri için giriş kat ve 1’inci katta yeni düzenlemeler yapılması için bir mimar arkadaşımızdan proje çalışması yapmasını istemiştik. Şimdi de bir İnşaat Komisyonu oluşturarak bu konunun takipçisi olmasını sağlayacağız” dedi.
 
İNŞAAT KOMİSTONU OLUŞTURULDU
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da oluşturulacak İnşaat Komisyonu’nda en az 5 kişinin yer alması gerektiğini ifade ederek, komisyonda ne kadar çok kişi yer alırsa o kadar başarılı olunacağına inandığını söyledi. İnşaat Komisyonuna oy birliği ile Mimar Mehmet Aksoy, ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Danyeli, Metin Taşdelen ile ÇTSO Meclis üyeleri Sinan Sifil ve İsmail Tezcan’ın seçilmesi oy birliği ile karara bağlandı.
 
HAYIRLI BİR İŞE İMZA ATMIŞ OLURUZ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından meclis toplantısında son olarak ilçede doğalgaz dönüşümüne ihtiyacı olan üç okul belirlenmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ilw ilgili konuşan Meclis Başkanı taha Ülker, ilçedeki bazı okulların hala kömürle ısıtıldığını belirterek “Doğalgaz ile ısınan okulların ısınma bedelleri devlet tarafından karşılanıyor. Fakat kömürle ısınan okullara her hangi bir ısınma yardımı yapılmıyor” dedi. Geçtiğimiz yıllarda odanın bazı okullarda doğalgaz dönüşümü yaptığını belirten TOBB Delegesi Rahmi Yılmaz da “Bu işin maliyeti okulların büyüklüğüne göre 25-80 bin TL arasında değişiyor. Eğer bu yıl da üç okulumuzun doğalgaz dönüşümünü yaparsak hayırlı bir işe imza atmış oluruz” diye konuştu.
 
OKULLAR TESPİT EDİLECEK
Doğalgaz dönüşümü yapılacak okulların ilgili Meslek Komitesi tarafından belirlenmesinin daha uygun olacağını söyleyen Süleyman Kozuva, “Konu 8. Meslek Komitesi’nin alanına giriyor. Onlar gerekli araştırmaları yaparak yönetim kurulumuza sunsunlar. Biz de konuyu meclise getirelim” dedi. İlçede kömürle ısınan üç okulun tespiti meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ