Ensar Sivri, resmi başvurusunu yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimlerden Ensar Sivri, önceki akşam resmi başvurusunu yaptı

GÜNDEM 22.08.2013 22:15:00 0
Ensar Sivri, resmi başvurusunu yaptı
 “SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECELİK ÇÖZECEK”
Sivri’nin resmi başvurusu dolayısıyla önceki akşam saat 19.00’da CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenlendi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan toplantıda yaptığı konuşmada “Daha önce Metin Dönmez ve Aktaş Güler aday adaylığı için resmi başvurusunu yapmıştı. Bugün de Ensar Sivri aday adaylığını açıkladı. Hayırlı uğurlu olsun ve her şey gönlünce olur. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gerek aday adaylığı gerekse üyelik açısından büyük ilgi var. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların sıkıntılarını sosyal demokrat belediyecilik çözecek” dedi.

“CHP HALKIN PARTİSİDİR”
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri de “An itibariyle 2014 yerel seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığı için, Cumhuriyet Halk Partisi’ne resmi olarak başvurumu gerçekleştirdim. Bu özel anımda benimle beraber olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’yi kuran parti CHP’dir. Ülkeyi yaşatan, geliştiren ve gelecek nesillere bırakacak olanda Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Çünkü CHP tek kişinin değil, halkın partisidir. Halkımızın partisidir ve sizlerin partisidir” dedi.

“ATATÜRK’E SAHİP ÇIKMAKTIR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ürettiği politikaların Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı olduğuna vurgu yapan Sivri “Bu ilke ve devrimler, her çağda Türkiye’nin bağımsız, demokratik güçlü ve güvenli yaşamasının temelini oluşturmaktadır. Bu ilke ve devrimlere sahip çıkmak aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmaktır. Atatürk e sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY VE TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIM
CHP’nin 2014 yerel seçimlerdeki iktidar yürüyüşünün sadece aday kadrolarıyla olmayacağını belirten Sivri, “CHP’ye gönül vermiş, üye olmuş, olmamış; bugüne kadar oy vermiş vermemiş, herkesin içine dahil olacağı bir süreci kapsamaktadır. Bu çerçevede herkese ihtiyacımız var” dedi. M. Kemal Atatürk’ün hayatından da kesitler sunan Sivri “Bir gün Mısır’da bağımsızlık davası için çalışan liderlerden biri, Mustafa Kemal’i görmeye gelmiş. Kendisine, ‘Bizim hareketin de başına geçmek istemez misiniz?’ diye sormuş. Olabilecek bir şey değildi ama insan yoklamalarını pek seven Mustafa Kemal, ‘Yarım milyonunuz bu uğurda ölür mü?’ diye sormuş. Adamcağız yüzüne bakakalmış, ‘Fakat Paşa Hazretleri yarım milyonun ölmesine ne lüzum var? Başımızda siz olacaksınız ya’ demiş. Mustafa Kemal de, ‘Benimle olmaz, Beyefendi Hazretleri, yalnız benimle olmaz. Ne zaman halkınızın yarım milyonu ölmeye karar verirse, o vakit gelip beni ararsınız’ şeklinde cevap vermiş. İşte bu çerçevede CHP, iktidar yürüyüşünde siz değerleri partililerimize ve partili olmayan vatandaşlarımıza ihtiyaç duymaktadır. Gelin hep beraber olalım, demokrat, güçlü ve huzurlu Çerkezköy ve Türkiye için çalışalım” dedi.

“AYNI İMKANLARI SAĞLAYACAĞIM”
Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından, Kızılpınar ve Veliköy Beldelerinin Çerkezköy’e bağlandığını anımsatan Sivri “Yani Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy artık bütünleşti. Kızılpınarlı ve Veliköylü hemşerilerim kendilerini umutsuz hissetmesinler. Oralara hizmet götürmede aksaklıklar yaşatacağımızı düşünmesinler. Çerkezköy’de hangi olanakları bulabiliyorlarsa, söz veriyorum, Kızılpınar ve Veliköy’de de aynı imkânları sağlayacağım. Ben Çerkezköy dediğim zaman, hem merkezi, hem Kızılpınar’ı hem de Veliköy’ü kastederek genelleştiriyorum. Çerkezköy, Kızılpınarla ve Veliköy’le çok daha güzel olacak” ifadesini kullandı.
 
“TÜRKİYE GÜCÜNÜ GÖSTEREMİYOR”
Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olmasına rağmen gücünü gösteremediğini belirten Sivri “Bunun için CHP kadroları tarafından yönetilmelidir” dedi. Sivri, konuşmasının ardından içinde evraklarının bulunduğu resmi başvuru dosyasını alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan’a teslim etti. Ensar Sivri ve ailesi programın ardından kendisini tebrik eden partililer ile tek tek tokalaşarak teşekkür etti.

AÇIKLAMA GERÇEKLEŞTİRDİ
Dün saat 19.00’da parti önünde düzenlenen programa CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, İl Genel Meclis üyesi Zeki Gürcün, CHP Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ensar Sivri’nin ailesi ile çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ