Sünnet çocuklarına hediye yağmuru

İlçedeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ücretsiz sünnet olmalarını sağlayan Kapaklı Belediyesi, dün de sünnet olan çocuklara bisiklet ve futbol topu hediye etti.

GÜNDEM 21.08.2013 21:18:00 0
Sünnet çocuklarına hediye yağmuru

181 ÇOCUĞA BİSİKLET VE FUTBOL TOPU
Kapaklı Belediyesi, 2013 yılı sünnet şöleni kapsamında sünnet olan 181 çocuğu hediye yağmuruna tuttu. Dün Beyaz Saray Düğün Salonu’nda sabah 09.30’da 2-5 yaş arası sünnet olan çocuklara, saat 12.30’da da 5-14 yaş arası sünnet olan çocuklara çeşitli ebatlarda bisiklet ve futbol topu hediye edildi. Bisiklet ve futbol toplarını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı kendi elleri ile çocuklara dağıtırken çocukların mutlulukları da yüzlerine yansıdı. 
 
FESTİVAL PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Hediye Töreni’nde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ailelere Sünnet Şöleni kapsamında düzenlenecek olan festival ile ilgili bilgi verdi. Sünnet olan çocukların festivallere sünnet kıyafetleri ile katılmalarını isteyen Mandalı, festivalin perşembe günü başlayacağını belirterek, “Festivalimiz Türk Halk Müziği sanatçıları Paşa Sökmez ve Nesrin’in konserleri ile başlayacak. Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Sami Aksu konseri ile devam edecek. Festivalin ilk günü animasyon ve ilizyon gösterilerinin ardından folklor gösterileri ile son bulacak” dedi.

MEVLİT OKUTULACAK
Cuma günü sünnet olan çocuklar için Merkez Camii’nde mevlit okutulacağını ifade eden İrfan Mandalı, “Mevlit’in ardından iftar çadırının bulunduğu Kent Meydanı’nda çocuklarımızla birlikte yemek yiyeceğiz. Çocuklarımız burada saat 17.00’a kadar animasyon gösterileri ile eğlenecek. Daha sonra konvoy eşliğinde festival alanına geçeceğiz. Animasyon ve görsel şovların ardından ilçemizin sevilen ses sanatçısı Gökhan Meneşe konser verecek. Festivalimizin ikinci günü Türk Pop Müziği’nin güçlü seslerinden Gülşen Konseri ile son bulacak” diye konuştu.
 
FESTİVAL PİKNİKLE NOKTALANACAK
Sünnet Şöleni Kazak Gölü Festivali’nin 3’üncü gününde ise Kapaklı halkının Zeynep Dizdar ve Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Hicabi Şenlikoğlu konserleri ile eğleneceğini belirten Başkan Mandalı, “Festivalin son gününde ise Kazak Gölü’nde piknik şöleni düzenleyeceğiz. Programlarımız her gün saat 19.00’da başlayacak. Festival boyunca Karaağaç, Yanıkağıl, Bahçeağıl, Uzunhacı, Pınarça ve Karlıköy ile ilçe merkezimizden Kazak Gölü’ne belediyemiz tarafından otobüsler kaldırılacak” ifadelerini kullandı.
 
OTOBÜS SAATLERİ AÇIKLANDI
Festival sürecince vatandaşların Kazak Gölü’ne belediye tarafından kaldırılacak otobüslerle ulaşımlarını sağlayabileceğini kaydeden Kapaklı Belediyesi yetkilileri, “Otobüslerimiz festivalin ilk üç gününde ilçe merkezimizden saat 19.00’da, Pınarça ve Uzunhacı Köyü’nden saat 19.00’da, Karlıköy’den saat 19.15’te, Bahçeağıl Köyü’nden saat 19.30’da, Yanıkağıl Köyü’nden saat 19.45’te ve Karaağaç’tan da saat 20.00’da kalkacak. Festivalin son günü yapılacak piknik için ise otobüslerimiz bu noktalardan saat 12.30’da hareket edecektir” açıklamalarında bulundu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ