Karadeniz gezisinden döndüler

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen gezi programı kapsamında Karadeniz bölgesine giden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Üyesi 15 engelli ve 15 refakatçiden oluşan 30 kişilik grup, gezinin a

GÜNDEM 21.08.2013 20:42:00 0
Karadeniz gezisinden döndüler
BATUM MÜZESİ’Nİ DE ZİYARET ETTİLER
Gezi kapsamında Karadeniz bölgesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunduklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, gezinin 5’inci günü Batum’a geçtiklerini belirterek “Sarp Sınır Kapısı’nı tekerlekli sandalye üzerinde geçerken çok farklı duygular yaşadım. Batum’da şehir merkezi, Gonio Apsaros Kalesi, Batum Müzesi’ni ziyaret ettik. 6’ıncı gün ise otelimizden ayrılarak Çerkezköy’e doğru hareket ettik” dedi.
 
SADECE KARTPOSTALLARDAN GÖRMÜŞTÜK
Çetinkaya, unutulmaz bir Karadeniz gezisi geçirdiklerini ifade ederek “Daha düne kadar evlerinden dışarı çıkamayan engelli kardeşlerimizin bu geziye katılması hayal bile edilemezdi. Daha önce kartpostallarda gördüğümüz yerleri, gezme imkânı bulduk. Yaşadığımız mutluluğu anlatmaya kelimeler yetmez” diye konuştu. Karadeniz gezisinde bir ayrıntının gözlerinden kaçmadığını ifade eden Çetinkaya, “Doğu Karadeniz’de ve Batum’da sokaklarda engelli kimseyi görmedik. Yolların, kaldırımların ve binaların engellilerin erişimine uygun olmaması oradaki kardeşlerimizi evlerine hapsetti” diye konuştu. Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’teki TSD şubelerinden davet aldıklarını belirten Çetinkaya, “Önümüzdeki süreçte buraları kapsayan bir tur daha organize edilmesi için Belediyemizin kapısını tekrar çalmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Çetinkaya düzenlenen Karadeniz turu dolayısıyla başta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem olmak üzere tüm Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ederek “Bu gezi, birçok aileyi engelli yakınlarını kapalı kapılar ardında tutmaktan vazgeçirecektir. İstendiği taktirde bu tür etkinliklerin düzenlenmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ