“Eğitimi önemsiyorum”

Sinop Gerze Kaymakamlığı’ndan Çerkezköy Kaymakamlığı’na atanan Metin Kubilay dün saat 10.00’da Çerkezköylü İl Genel Meclis Üyelerini ağırladı. Çerkezköy ve köylerinin sıkı

GÜNDEM 20.08.2013 21:02:00 0
“Eğitimi önemsiyorum”
Çerkezköylü İl Genel Meclis Üyeleri Çerkezköy’deki görevine başlayan Kaymakam Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
 
Ak Partili İl Genel Meclis üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, Ercan Çorbacı ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri Zeki Gürcün ve Sami İkizler, dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten dolayı Tekirdağ İl Genel Meclis üyelerine teşekkür eden Kaymakam Kubilay “İl Genel Meclis üyeleri demokrasinin gereği olarak vatandaşlar tarafından seçilen ve bizim için çok önemsenen bir görevdir. Bugün ziyaretinizle bizlere moral verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
 
“GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”
İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmak istediğini belirten Kubilay “Geçmiş dönemlerde görev yaptığım ilçelerde il genel meclis üyesi arkadaşlarımız ile güzel çalışmalara imza attık. Çerkezköy büyüyen bir yer olmakla birlikte sanayisi ile Türkiye’nin sayılı ilçelerinden birisidir. Sizlerin katkılarıyla da Çerkezköy ve köylerine güzel hizmetler yapacağız” diye konuştu.
 
“BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”
Tekirdağ İl Genel Meclisi’nde bulunan beş Çerkezköy’lü meclis üyesi ile her zaman birlikte hareket ettiklerini belirten AK Partili İl Genel Meclis üyesi Abdurrahman Çiçek “Farklı partiler olmamıza rağmen birlik ve beraberliğimiz diğer meclis üyelerine örnek oldu. Meclis toplantılarına bile aynı araç ile birlikte gidiyoruz. Hizmette de hep birlikte fikir alışverişi yapıyoruz” dedi. 
 
21 DERSLİKLİ OKUL YAPILACAK
İl Genel Meclis üyeleri olarak en büyük sıkıntılarının Milli Eğitim problemi olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün “Çerkezköy’ün büyüyen nüfus ile birlikte eğitim ve okul sıkıntısı bulunuyor. Her yıl okul yaptırılmasına rağmen okul yetiştiremiyoruz. İl Özel Genel Meclisine gelen ödenekle birlikte Kapaklı’ya ve Çerkezköy’e birer okul kazandıracağız. Bir süre önce İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen 21 derslikli okul için müteahhit firma kazı çalışmalarına başladı. Yaklaşık 5 yıldan bu yana Bayındırlık tarafından verilen 'Deprem raporu' doğrultusunda yıkılıp yerine yenisinin yapılması beklenen Fevzi Paşa İlköğretim Okulu B bloğu yıkılıp çalışmalara başlandı. Yakın zaman içersinde bu yıkılan yere 21 derslikli bir okul yapılacak” dedi.
 
“EKSİKLERİMİZ VAR”
 
Çerkezköy’de gençlik ve kültür merkezi eksikliğinin de bulunduğunu ifade eden Gürcün “Gençlerin ilçemizde bir aktivite yapması için gençlik ve kültür merkezlerine ihtiyaç var. İnşallah hep beraber çalışarak bu merkezleri ilçemize kazandırırız. Bu çalışmalarda hayırsever vatandaşlarımızı da aramıza katmak gerekiyor. Daha önceki Kaymakamımız Ayhan Bayhan ve Belediye Başkanlarımız ilçemize fazlasıyla katkıda bulundular” diye konuştu.
  
“EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”
 
Eğitimin en istisnai konulardan birisi olduğunu ifade eden Kaymakam Kubilay da “Eğitimi önemsiyoruz. Elimizden geldiği kadar el birliği ile fiziksel şartları artırarak güzel çalışmalara imza atacağız. Sizlerin desteği ve hedefleri ile birlikte eğitim ve kültürel çalışmalarda Çerkezköy’e güzel değerler katacağız” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ