Öğrenci taşıma tarifeleri belirlendi

2013-2014 yılı öğrenci servis taşımacılığı tarifelerinin belirlenmesi amacıyla dün saat 10.30’da Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından belediye meclis salonunda toplantı d?

GÜNDEM 17.08.2013 12:16:00 0
Öğrenci taşıma tarifeleri belirlendi
AŞIRI FİYAT DÜŞMEZSEK EKMEK KAZANIRIZ
Toplantıda konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, “Geçtiğimiz yıl ücretleri 95 TL’de bıraktık. Herkesin isteğine düşüncesine göre, kimse fiyat kırmasın istiyoruz. Ucuz çeken arkadaşlar kendisine de diğer arkadaşlara da zarar veriyor. Genel anlamda aşırı fiyat düşmezsek ekmek kazanırız. Toplantımızı bu yüzden arkadaşlarla yapmak istedik. Siz ne isterseniz biz ona göre odalar birliğinden rakam alacağız. Herkesin tarifesini alıp asmasını istiyoruz. Odadan herkese veriyoruz. Biz bu yönde tarifemizi alacağız. Sizler ne derseniz ona göre hareket edeceğim” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’DEN ÇORLU’YA GİDEN YOK
Servis şoförü Halit Ercan da toplantıda söz alarak “Çorlu’ya servis çekiyorum. Çorlu’da en az 500 servis aracı var. Bunlar birlikteliği sağlamışlar. Yaptıkları toplantılarda aldıkları karardan bir kuruş aşağı yazmıyorlar. Bu aldıkları kararları da okullarda görüyoruz. Arkadaşlar buna dikkat ettikleri vakit bu sorunların hiçbiri olmayacak. Herkesin birbirine saygı göstermesi gerekiyor. Eğer mesleğe arkadaşlara saygı varsa herkes ortaya koymalıdır. Çorlu’dan ve Saray’dan buraya gelen servisler, öğrenci taşıyan araçlar var. Ancak Çorlu’da Çerkezköy’den gelip de servis çeken araç yok” dedi.
 
SORUN BELEDİYE VE ODADAN KAYNAKLANIYOR
 
Bunun üzerine konuşan Yaşar Kuş, kendilerinin de bunu umut ettiğini ifade ederek “Bizler kimseyi takip edemiyoruz. Yıllardan beri fiyatlarda uçurum var. Kimse kimseyi kırmasın. Tarifeyi yakın alalım. 100 TL alıyorsak 90’a kadar düşmeliyiz. Ücret tarifelerinden bir komisyon oluşturup, her kooperatiften birer kişi oluşturalım” ifadesini kullandı. Belediyelerin ve odaların bu konu hakkında çalışmadığını ifade eden şoför Şener Aru “Ne oda başkanı ne de belediye yetkilileri görevini yapıyor. Öğrenci servisi deyip öğrenci çekiyor. Çorlu’dan gelip de Çerkezköy’de servisçilik yaptığını gördüğüm kişinin alnını karışlarım. Bu sorun da belediye ve odadan kaynaklanıyor” diye konuştu.
 
YENİDEN TOPLANTIYI TERK ETTİ
Şener Aru’nun konuşmasının ardından bazı kooperatif üyeleri, protesto ederek toplantıyı terk etti. Bazı kooperatif üyelerinin gruplanıp dışarı çıkmasına tepki gösteren Şener Aru “Bu iş değildir. Madem toplantı yapılıyor hepsi burada olacak. Sizin başkan olarak bunları toparlamanız gerekiyor. Yaptırım neyse onu ortaya koyacaksınız. Yarın bu arkadaşlar da gruplanıp dışarıda çıkacaklar. 3 gün sonra birbirlerine girecekler. Her taraf fokur fokur kaynıyor” dedi. Bir süre sonra yeniden toplantıya katılan grup adına konuşan Sadık Topçu, konuşmasının ardından yeniden toplantıyı terk etti. Şener Aru’nun bazı sözlerine sinirlenen Topçu, yeniden toplantı salonuna girince ikili arasında tartışma başladı. Yaşar Kuş, “Arkadaşlar biz buraya sorunları paylaşmaya geldik. Lütfen herkes otursun birlik içinde hareket edelim. Toplanmayalım diyorsanız bir daha sizleri çağırmayız” diyerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı.
 
YOL BELGENİZİ VE FİYAT TARİFENİZİ ALIN
Tartışmanın sona ermesinin ardından toplantı kaldığı yerden devam etti. Toplantıda konuşan şoför Hayrettin Vatansever “Fiyat konusunu 80 TL’ye çekelim. Herkeste ‘beş tane öğrenci fazla taşırsam fiyatın üstünde zam almış olurum’ mantığı var. 90 liraya çeken kooperatif yerine 80 TL çeken daha fazla kazanır. Çerkezköy’de bu yönde denetim eksikliği var. Bu kişileri denetleyip böyle yapanları şikayet edelim” dedi. Tarife ve yol belgesi olmayanlarla ilgili, okullareın açılması ile birlikte trafiğe ve belediyeye şikayet dilekçesi vereceklerini ifade eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş “Herkes yol belgesini ve fiyat tarifelerini alsın” uyarısında bulundu.
 
ÖĞRENCİYİ ARAÇTA GÖRMEK İSTİYORUM
Toplantıya sonradan katılan Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez de, fiyat konusunda değerlendirme yapılacağını belirtti. Okullardan kendilerine gelen listelerde sıkıntıların olduğunu söyleyen Erez “İdarelerin vermiş olduğu yazılarda sıkıntı çıkıyor. Uygulamada son Nisan ayında itibaren okul önüne gönderip plakaları kontrol ettiriyorum. Öğrenciyi göreceğiz deyip listelere bakıyoruz. Bu hallere kadar gemlemezin tek nedeni ise idareler arası sıkıntıdan kaynaklanıyordu. Aileleri arayıp teyit ediyorduk. Usulsüzlükler var, onları engellemek için okul dönemine kadar sadece öğrenci teyidi istiyoruz. Ben öğrenciyi araçta görmek istiyorum. 10 gün içinde bu işi çözüme kavuştururuz. Bu şekilde olmayanı da bildirin, emniyet ve belediye işini yapsın. Haksızlığa dönüşmesin” diye konuştu.
 
TARİFELER BELİRLENDİ
Toplantı da öğrenci servisleri 2013-2014 dönemi taşıma ücret tarifesi de belli oldu. Şehir içi 90 TL’den 95 TL’ye, Çerkezköy’den Organize’ye 100 TL, Kapaklı, Pınarça, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy’e 105 TL, Çerkezköy’den Saray’a 215 TL, Çorlu’ya 250 T, Kapaklı’dan Saray’a 170 TL, Kapaklı Çorlu 260 TL, Kapaklı şehir içinin ise 95 TL olması kararlaştırıldı. Fiyat tarifeleri, valilik tarafından onaylandıktan sonra yeni eğitim öğretim yılında geçerli olacak.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ