Bal piyasası taban fiyatı belirlendi

Bölge bal piyasası taban fiyatının belirlenmesi amacıyla Vize’de toplantı yapıldı. Toplantıya Vize, Lüleburgaz, Pınarhisar, Demirköy bal üreticileri birlik başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bal üre

GÜNDEM 16.08.2013 22:27:00 0
 Bal piyasası taban fiyatı belirlendi
EN KALİTELİ BALLAR ARASINDA
Vize Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şenol Civelek, toplantıda yaptığı konuşmada  "Vizemizin çiçeklerinin karışımından elde edilen çiçek balı ve orman köylerimizde orman balı olarak adlandırılan balları üretiyoruz" dedi.  Lüleburgaz Bal Üreticileri Başkanı Gürsel Gündoğ da, "Lüleburgaz bölgesinde gezginci arıcılık göz önüne alınmalı. Ayçiçeği, kanola ve diğer bitkiler bölgede ağır basıyor. Elde edilen ballar enzim balı. Enzim balı da en kaliteli ballar arasında yer alıyor” dedi.
 
FİYAT BELİRLENDİ
Toplantıda birlik üyeleri de, balların bölgelerinin özelliğine göre değiştiğini, bal fiyatının da üç grupta çiçek balı, orman balı ve bir miktar tarımın yapıldığı orman köylerinin Paçal balları olmak üzere taban fiyatın üç grupta belirlenmesini önerirken, 2013 yılı bal taban fiyatı, orman balı 40 TL, paçal bal 25 TL, çiçek balı 15 TL olarak belirlendi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ