Karpuz ve kavun şenlikte tanıtıldı

Karpuz ve kavunun tanıtılşması aöacıyla Malkara’ya bağlı Ahievren Köyünde 1. Karpuz Kavun Şenliği düzenlendi. Şenliğe; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ M

GÜNDEM 14.08.2013 21:48:00 0
 Karpuz ve kavun şenlikte tanıtıldı
GÖSTERİ VE KONSERLER RENK KATTI
Malkara Roman Halk Dansları Grubunun gösterilerinin ilgiyle izlendiği şenlikte sahne alan sanatçılar Duygu Koçak ile Orhan Kemal de davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Şenlikte konuşan köy muhtarı Sami Pandır; “Köyümüzde böyle güzel bir ortamda Kavun Karpuz Şenliği düzenlenmesinden son derece memnunuz. Valimizin köyümüzü ziyaretinde gündeme gelen şenliğin, kısa bir süre içerisinde gerçekleşiyor olması bizi, köyümüzü çok sevindirdi. Bu şenliği arazisi az olan köylülerimizin kazancını arttırmak ve üretimi teşvik etmek maksadıyla gerçekleştirdik” dedi.
 
 
VALİ YERLİKAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Şenlikte konuşma yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de böyle güzel bir organizasyona destek ve güven verdiği için Vali Ali Yerlikaya'ya, gayret gösterdiği için de Köy muhtarı Sami Pandır'a teşekkür etti. Şenliğe eşi Hatice Nur Yerlikaya ile katılan Vali Ali Yerlikaya da; “2 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği Ahievren Köyü ziyaretinde, muhtar ve köy halkı ile sohbetinde şehirdeki karpuz kavun üretiminin çok önemli bir yeri olduğunu, merkez Ferhadanlı öyünde 5 bin dekar karpuz ekildiğini, ancak Ahievren Köyünde 30 köylünün 1000 dönüm arazi ekerek ve bu ektikleri ürünleri yol boyunda pazarlayarak geçim elde ettiklerini belirterek bunun da tanıtımıyla ilgili köy halkının öneride bulunduğunu hatırlattı.
TAKDİRE ŞAYAN BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRİLİYOR
Yerlikaya marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek “Bugün buraya Valiniz, milletvekiliniz, tüm il protokolu, basın mensupları ve köylü vatandaşlarımız geldi. Ahievren Köyünün kavun ve karpuzunun gerçekten takdire şayan bir şekilde yetiştirildiğinin altını çizdiler. Eğer buradan ayrıldığımızda Ahievren kavunu ve karpuzunun tadı ağzınızda kalıyorsa ben bu etkinliğin ikincisinin düzenlenmesinin sözünü veriyorum, çalışan insanın eğlenmek de hakkıdır,  Ahievren Köyü’nün meydanını dolduran herkesi selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.  Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Vali Ali Yerlikaya'ya gecenin anısına Köy Muhtarı Sami Pandır tarafından plaket, eşi Hatice Nur Yerlikaya’ya da hediye takdim edildi. Şenliğe gelenlere, Ahievren köyünde yetişen karpuz-kavun ikramı yapıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ