Av sezonu açılıyor

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı 2013-2014 av sezonunun cumartesi günü açılacağını açıkladı.

GÜNDEM 14.08.2013 21:45:00 0
 Av sezonu açılıyor
CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan Kadir Arıcı, cumartesi günü açılacak olan sezonun  16 Şubat 2014 Pazar günü sona ereceğini ifade ederek “Cumartesi günü, bıldırcın, üveyik ve domuz avı ile başlayacak ve 2 Aralık tarihinde tavşan avı ile devam edilecek. Tavşan avı 06.01.2014 tarihinde sona erecek ve av sezonu çulluk, ördek, kaz avı ile devam edecek. 16 Şubat 2014 tarihinde tüm av sezonu sona erecek” diye konuştu. 
 
CEZA UYARISI
Merkez av komisyonunca bu av sezonunda günlük limitlerini “Bıldırcın-10, Üveyik-8, Çulluk-4, Tavşan-1, Domuz-2, Ördek-6” olarak açıklayan Kadir Arıcı, cezalarla ilgili de uyarılarda bulundu. Kadir Arıcı “Koruma altında ki hayvanları avlayanlara  291 TL, avlanma limitlerini geçenlere 291 TL, otomatik tüfekleri 2 fişek olacak şekilde sınırlandırmayanlara 217 TL, avcılık belgesi almadan avlananlara 437 TL, avlanma izni (pul) olmadan avlananlara 217 TL ve karaca avlayanlara ise 3 bin TL idari para cezası verilecek” uyarısını yaptı.
 
HAYIRLI BİR SEZON GEÇİRMELERİNİ TEMENNİ ETTİ
Arıcı, 2013-2014 Av sezonu başlarken Orman ve Su Bakanlığı’nın yeni bir uygulamayı devreye sokacağını, ancak her kesimden başka başka tepki alındığını ifade ederek “Ne olacağını, nasıl bir uygulama olması gerektiğini tam detaylı şekilde bizlere anlatılmadığı için bu konuda yorum ve fikir beyan edemiyorum . Bu hususta düşüncem, Atalarımızdan gelen bu tutkumuzun önüne geçileceğine  evraksız, zaman zemin aramaksızın kaçak avcıların avlanmalarına bir çare bulunmamasına üzülüyorum” diye konuştu. Bu kaçaklarla mücadele edilmesini ilgili kurumlardan beklediğini belirten Kadir Arıcı “Tüm avcıların, hayırlı, kazasız, belasız bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ