Katı atık tesisi projesi ilerliyor

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, önceki gün GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği)’ın Paşayiğit’teki Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ni yerinde inceledi ve yetkili

GÜNDEM 14.08.2013 21:26:00 0
 Katı atık tesisi projesi ilerliyor
1 MİLYON 900 BİN TL HİBE
20 Mayıs tarihinde başlayan çalışmaların 2,5 aylık kısa bir süre geçmesine rağmen hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, “Zemin membran döşemeye hazır bir hale geldi neredeyse. İhaleye göre işin bitiş tarihi 2015 ama ihaleyi alan firma işi daha önce teslim edecek. Bu projeyle Birlik olarak 2004’ün Ekim ayından beri çalışıyoruz. Çok uzun bir yoldan geçtik ama artık bitme aşamasına geldik. Konu hakkında çevre mevzuatları çok sıkı bir şekilde yürütülüyor. Bir engelleme ile karşılaşmadan projemizi tamamlama aşamasına doğru geliyoruz. Hatta konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 milyon 900 bin TL hibe para aldık projemizle ilgili olarak.” dedi.
ÖRNEK BİR PROJE
Müteahhit firmaya hak edişlerin ödenmeye başladığını belirten Özcan “Yaptığımız proje şu anda Edirne’de örnek bir proje ve bunu biz gerçekleştirdiğimiz için gurur duyuyorum. 6 milyon TL’ye yakın bir proje bedeli var. Çok çalıştık ama bugünleri de gördük Allah’a şükür. İnşallah kısmet olur da işletmeye başladığımız günü de görürüz. Hatta inşallah projemiz işlemeye başlayıp yer dolduktan sonra rehabilitesi yani iyileştirilmesi yapılmış, üstü yeşil bir alan haline dönüştürülmüş ve terk edilmiş şeklini de görürüz” şeklinde konuştu.
İNCELEMELERDE BULUNDU
Özcan, tesiste başta Paşayiğit’te yaşayan vatandaşlar olmak üzere 25-30’a yakın istihdam olanağı da yaratılacağını ifade eden Özcan “Birlik olarak tesiste; çevre mühendisi, kimyager, bekçi, makine operatörleri ve ayrıştırma tesislerinde de 25-30 kişi çalıştırmayı planlıyoruz. ÇED süreci safhasında tesiste çalışacak personelin en az yarısının Paşayiğit’ten alınması konusunda zaten söz vermiştik” dedi. Özcan, açıklamaların ardından alanı gezerek incelemelerde bulundu.
Haber / Ahmet KILAVUZ