Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

İpsala Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere verilen geleneksel iftar yemeği önceki akşam Saklı Bahçe’de gerçekleştirildi.

GÜNDEM 2.08.2013 21:41:00 0
 Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi
MİSAFİRLERİ KAPIDA KARŞILADI
İpsala merkez, belde ve köylerde ikamet eden şehit ve gazi ailelerinin yoğun katılım gösterdikleri iftar yemeğinde İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, misafirleri eşi Esra Gürbüz ile birlikte karşlıladı. İftar yemeğini müteakip İpsala Müftüsü İsmail Geyim’in duasından sonra İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, kısa bir konuşma yaptı. Gürbüz, mübarek Ramazan ayını tamamlamak üzere olduklarını, böyle anlamlı bir gecede bir araya geldiklerini söyledi.
“SİZLER BİZİM EN YAKINIMIZSINIZ”
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ”Bu kutsal ayın gereği olarak en yakınlarımızın hatırlanması gerekiyor. Bunlar komşularımız ve akrabalarımızdır. Milletimizin en yakınları ise şehit aileleri ve gazilerimizdir. Biz İpsala Kaymakamlığı olarak her yıl senede bir kez iftar veriyoruz. Onu da şehit aileleri ve gazilerimiz için gerçekleştiriyoruz. Bunu bir şeyin işareti olarak yapıyoruz. Sizler bizim en yakınımızsınız. Dualarımızda sizler varsınız. Allah bizleri şehitlerimizin şefaatlerinden mahrum etmesin. Sizler için ne yapsak azdır ”dedi.
AYLIK ÖDEME YAPILACAK
Devletin şehit aileleri ve gazilere yeni haklar tanıdığını ifade eden Gürbüz, ”Devletimiz önceden şehit ve gazi yakınlarına bir kişiyi istihdam etme imkânı tanıyordu. Bu durum şimdiye ikiye çıktı. Yani şehit ve gazi ailesinden iki kişi devlet memuru olabilecek.  Şehit aileleri ve gazilere 20 yıl faizsiz konut kredisi kullandırma imkânı tanındı. Ayrıca elektrik ve su faturaları ödemelerinde indirime gidildi. Yeni düzenlemeyle, evladı askerde olan, kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 TL ödemeye başlanıyor” dedi. İftar yemeğine Garnizon Komutanı P. Yarbay Rauf Öztürk, Hâkimler Ahmet Kezer, Selman Peçe, Jandarma Komutanı Tuncay Başar, Emniyet Müdürü Adem Gider ile Kamu Kurum ve Kuruluşların Temsilciler, Sivil toplum örgütleri, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, köy muhtarları ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN