Marmara ve Ege 5,3’lük Depremle Sallandı

Marmara Denizi’nde dün sabah saatlerinde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremin sürpriz olmadığını belirten uzmanlar, Kuzey Anadolu fay hattındaki bu hareketliliğin enerjinin açığa çıkması anlamında olu

GÜNDEM 31.07.2013 02:55:00 0
 Marmara ve Ege 5,3’lük Depremle Sallandı
KUZEY ANADOLU FAYI TEKİRDAĞ CİVARINDA KARAYA ÇIKIYOR
Depremin, Gökçeada ile Yunanistan'ın Semadirek Adası arasındaki Kuzey Anadolu Fayı'ndaki bir aktivite olduğunu belirten uzmanlar, "Kuzey Anadolu Fayı Tekirdağ civarında karaya çıkıyor. Saros Körfezi'ne kadar karadan gidiyor. İki ana fay var. Birisi Saros Körfezi'nin güney kıyılarını takip ediyor. Bu fay zonu Gökçeada'daki Kaleköy'ün hemen kuzeyinden geçiyor. Adanın kuzey kıyılarını takip ederek Ege Denizi'ne doğru uzanıyor. Diğer bir fay da, Saros Körfezi'nin kuzey kıyılarını takip ediyor. Bu fay, Yunanistan'ın Semadirek Adası'nın güney kıyılarını takip ederek Ege Denizi'ne doğru uzanıyor” diye konuştu.
 
 
SÜREKLİ BİR HAREKET VAR
Kuzey Anadolu Fayı ve batı devamı olan bahse konu faylarda sürekli bir hareket olduğunu ifade eden uzmanlar, “ Bu sabah yaşadığımız da bunlardan bir tanesi. O bakımdan bizler için sürpriz değil. Beklediğimiz bir deprem. Bu şekilde enerji boşa çıkıyor. Buna benzer keşke onlarca deprem olsa da biriken enerji bu şekilde açığa çıksa. Eğer bu depremler olmasa enerji birikir ve daha büyük bir deprem olabilir. Bu yüzden, bu tür aktiviteleri olumlu olarak değerlendiriyoruz. Önümüzdeki saatlerde ve ilerleyen günlerde bu bölgede artçı olarak çok sayıda deprem yaşanacaktır. Ancak bunun öncü olmadığı ortaya çıkmıştır" açıklamalarında bulundu.
 
CAN VE MAL KAYBI YOK
Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Tekirdağ Valiliği, “Şuan itibariyle herhangi bir olumsuzluk yok. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yok. Bize intikal ettirilmiş bir konu da yok. Araştırmalarımız devam ediyor. Öte yandan Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, saat 08.33'deki 5.3 büyüklüğündeki sarsıntının ardından 1.6 ile 4.0 büyüklüğünde değişen 16 artçı deprem meydana geldi” şeklinde bilgilendirmede bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ