Sedefçi, 5. Dönem için aday adaylığını açıkladı

Edirne Belediye Başkanı olarak 4 dönemdir aynı koltukta görev yapan Hamdi Sedefçi, tekrar adaylığını açıkladı. Sedefçi: '1989'da olduğu kadar iddialı ve heyecanlı olduğumu düşünerek bir kez da

GÜNDEM 29.07.2013 11:29:00 0
 Sedefçi, 5. Dönem için aday adaylığını açıkladı
CHP’li Hamdi Sedefçi, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’na başvuru evraklarını veren Sedefçi "Ne demişti bazı büyüklerimiz. İlk dönem çıraklık, ikinci dönem kalfalık, üçüncü dönem ustalık. Arkadaşlar 4 oldu. Ustalığı geçtik. Artık uzmanlaştığımız bir noktadayız" dedi.
“EDİRNE’Yİ DÜNYA KENDİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
30 yıldır politika yaptığını ve 4 dönemdir de belediye başkanı olduğunu hatırlatan
Hamdi Sedefçi, belediye başkanlığı görevine başladığı 1989'daki heyecan ve iddiasını koruduğunu söyledi. SODEP ile 1983'te başladığı siyaset hayatını CHP’de sonlandıracağını belirten Sedefçi, “Edirne'yi dünya kenti haline getirmeyi hedefliyoruz.1989'da olduğu kadar iddialı ve heyecanlı olduğumu düşünerek bir kez daha aday adayı olmayı düşündüm ve partime başvurumu yaptım. 1989'da göreve geldiğimizde Edirne bir köy gibiydi ve biz büyük emeklerle tam 20 yıl muhalefette görev yaparak Edirne'yi bu hale getirdik" diye konuştu.
“ANKETLER BİZİ GÖSTERİYOR”
Sedefçi, yapılan bir ankette Edirne'de yüzde 51 oyla CHP’nin birinci geldiği şehir olduğunu ifade ederek, "Bu başarı hepimizindir. Yüzde 51 yetmez, yüzde 65 oy Edirne'ye yakışır. Kendime ve örgütüme güveniyorum, bu işi başaracağız. İddialı, yürekli ve gözü kara olmazsan, kelleyi koltuğa almazsan hiçbir şey yapamazsın. Belediye hem cennet hem cehennem gibidir. Orada günde 3 saatte tüm mevsimleri yaşıyorum. Eğer yüreği yetiyorsa birilerinin, gelsin bu işi yapsın.”dedi.
“USTALIĞI GEÇTİK UZMANLAŞTIK”
Kalabalık bir parti grubu tarafından alkışlar ile kapıda karşılanan Sedefçi, “İlk dönem çıraklık, ikinci dönem kalfalık, üçüncü dönem ustalık. Şu an ustalığı geçtik, artık uzmanlaştık biz. Şu anda her şeyi anında çözüyoruz. Düşüneyim, taşınayım, kaşınayım yok. Çalışkan, yürekli, gözü kara olacaksın ve karar vereceksin." İfadelerini kullandı.
3 ADAY ADAYI OLDU
Edirne'de Sedefçi'nin yanı sıra, 2014 yerel seçimleri için belediye başkanlığına CHP Edirne İl Başkanlığı'ndan istifa eden Avukat Teoman Özdöl ve eczacı Şükrü Ciravoğlu'da aday adayı olduğunu açıklamıştı.
 
Haber / Cihangir ARIK