Meyve bahçelerini inceledi

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım önceki gün Mahmut Köy’de bulunan Kemal Akyüz ve Ramazan Ulus’a ait meyve bahçelerine giderek inc

GÜNDEM 29.07.2013 10:37:00 0
 Meyve bahçelerini inceledi
ÜRETİMLE İLGİLİ BİLGİ ALDI
Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya bilgi veren meyve bahçesi sahibi Kemal Akyüz, bahçesinin 12 dönüm olduğunu, toplam 2 bin 500 adet fidan bulunduğunu bunların da 500 adedinin santamaria cinsi armut, 2 bin adedinin de deveci armudu olduğunu belirtti. Daha sonra Dınkırcı ve beraberindekiler Ramazan Ulus’a ait meyve bahçesine gitti. Meyve bahçesi sahibi Ramazan Ulus, bahçesinin 12 dönüm olduğunu, santamaria ve deveci armudu cinsinde toplam 800 adet fidan bulunduğunu belirterek, az olsa da kardinal cinsi 70 kök kadar üzüm ürettiğini ifade etti.
 
MEYVECİLİK DAHA İYİ NOKTALARA GELECEK
Bekir Dınkırcı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım bahçelerdeki ürünleri ve fidanları inceleyerek bahçe sahiplerine sulama, ilaçlama gibi çeşitli önerilerde bulundular. Her zaman üreticilerimizin yanında olduklarını belirtti. Dınkırcı, meyve bahçelerini gezdikten sonra yaptığı açıklamada, “Bölgemizde meyvecilik, üretici bakımından çok daha ileri noktalara gelecektir. Bölge olarak özellikle buğday, ayçiçeği ve çeltik üretiminde iddialıyız. Bu tür ürünlerde yine iddiamızı sürdürerek, uygun olan yerlerde seracılık, örtü altı sebzeciliği ve meyveciliğin geliştirilmesi bölge ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacaktır. Bununla birlikte turizme entegre ürün desenini de düşünmemiz gerekiyor” dedi. Dınkırcı, ilerleyen günlerde meyvecilik ve seracılık üzerine daha kümülatif üretim yapan tesisleri program dahilinde gezileceğini ifade etti. 
 
Haber / Emine LALE