Sağlıklı İletişim projesi kabul edildi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2013 Yılı Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, TRAKYAKA'ya sunduğu 'Sağlıklı İletişim KuralÄ

GÜNDEM 26.07.2013 10:45:00 0
 Sağlıklı İletişim projesi kabul edildi
Proje kapsamında Kırklareli'nde bulunan tüm sağlık personeli ile hasta ve hasta yakınları arasında iletişimin arttırılması, öfke yönetimi ve stres kontrolünün sağlanması amaçlanıyor.
STRES EĞİTİMİ VERİLECEK
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastaneleri ve 112 acil yardım ambulanslarında çalışan sağlık personeli ile hasta yakınları arasında yaşanan şiddet olaylarını azaltarak, medyada sıkça gördüğümüz bu soruna farkındalık yaratmayı hedefledi. Proje kapsamında vatandaş ile sağlık çalışanı arasında sıcak bir bağ kurulacağını belirten İl Sağlık Müdürü Metin Bozkır "Vatandaşlara, acil ve 112 ambulans ekiplerine stres kontrolü ve öfke yönetimi konusunda profesyonel eğitimciler tarafından eğitim verilecek” dedi. 
SİNEMA GÜNLERİ DÜZENLENECEK
İl Sağlık Müdürlüğü avukatlık hizmetleri bürosu tarafından sağlık personeline yönelik hukuki haklar konulu konferans düzenleneceğini ifade eden Kırklareli İl Sağlık Müdürü Metin Bozkır, “Sağlıkla ilgili sinema günleri düzenleyerek, bir hafta boyunca halka açık film gösterileri yapılacak. İl genelindeki tüm devlet hastanelerinde, karikatür sergileri açılması ve patlangaç etkinliği düzenlenecek" dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ