Varol, “Söylediklerimizin arkasındayız”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Av. Özcan Pehlivanlıoğlu’nun, Ak Parti hakkında “Onlar kâfirdirler” sözünü söylemesinin ardından AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın “MH

GÜNDEM 25.07.2013 10:44:00 0
 Varol, “Söylediklerimizin arkasındayız”
AÇIKLAMALAR DEĞİŞİME UĞRATILDI
Dün saat 10.00’da basın açıklaması düzenleyen MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol “Geçtiğimiz hafta MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak düzenlediğimiz iftarda konuşan MHP MYK Üyesi Av. Özcan Pehlivanoğlu, gündeme ait konuları ele aldı. Yapılan konuşma değerli bir konuşmaydı ve davetlilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi. Konuşmasının sonundaki cümle AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından değişime uğratılarak ucuz siyasete alet edildi. Programın akabinde AKP Kapaklı İlçe Başkanı beni telefonla arayarak konu hakkında bilgi rica etti. Ben de kendisine konuşulanları tekrar ettim ve başkan olgunlukla karşılayarak meseleyi kapattı” diye konuştu. 
 
İŞGÜZARLIK ETMİŞLERDİR
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın tepkisine anlam veremediğini belirten Varol, “Ancak, Kapaklı’da yapılan bu konuşma ile ilgili, Kapaklı teşkilatları varken, Çerkezköy teşkilatının hem ilçe başkanı, hem de diğer bazı organlarının temsilcileri olayın üzerine atlayarak deyim yerindeyse işgüzarlık etmişlerdir. Hatta bazı birimleri meseleyi kullanarak AKP Kapaklı Gençlik Kollarına gol atma fırsatına çevirme gayretine girmişlerdi ki, bu hareket siyasetten anlayan herkesin gözünde kendilerini komik ve küçük duruma düşürmüştür. Oda onların acemiliğini ortaya koymuştur” dedi. 
 
ÇIKIŞLARI GEREKSİZDİR
Alaettin Demirbağ’ı insan olarak şahsen sevip saydığını söyleyen Varol, “Ancak kusura bakmasın ama çok gereksiz bir söz dalaşı başlattı. Olayı ve konuşulanları belki de bilmeyerek saptırdı. Bir defa MYK üyemiz Av. Özcan Pehlivanoğlu, Alaettin Demirbağ’ın kamuoyuna yansıtmaya çalıştığı gibi, AK Parti’ye oy veren seçmene karşı tek bir olumsuz cümle söylemedi. Dolayısıyla Alaettin Demirbağ’ın çıkıp da yüzde 50’ye böyle bir şey söyleyemezsin'' gibi çıkışları gereksizdir. Yüzde 50 diye andığı kesim bizim vatandaşımızdır. İkide bir çıkıp da bu yüzde 50’yi koz olarak kullanmaları da acayipliktir. Yüzde 50’nin arkasına saklanmışlar, kalkan gibi kullanıp duruyorlar” diye konuştu. 
 
NE KONUŞACAĞINI BİLEN BİRİDİR
Özcan Pehlivanoğlu’nun dün ki siyasetçi olmadığını söyleyen Hayri Varol, “Özcan Bey hobi olsun diye siyaset yapan sıradan biri değildir. Müslüman ve Türklerin dertleriyle dertlenmiş bir kişidir. Ne konuşacağını, ne konuşmayacağını bilen biridir. Konuşmasında bu mazlum millete nasıl zulmedildiğini, insanlarımızın nasıl perişan edildiğini dile getirmiş ve bu zulmü yapanların kendilerine kafirleri hatırlattığını söylemiştir” diye konuştu. 
 
ÇIKIP YANLIŞ DESEYDİ
AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın Av. Özcan Pehlivanoğlu’nun iddia ettiği ''Erzurum kürdistan toprakları içine bırakılıyor'' sözüyle ilgilenmediğini belirten Varol “ Şırnak Havaalanı’na bir bölücünün adı verildi dedi. Şerafettin Elçi bize göre bir bölücüdür. Alaettin Demirbağ çıksın bunun aksini iddia etsin. Av. Özcan Pehlivanoğlu pkk’nın yol kesip kimlik kontrolü yaptığını iddia etti. Alaettin Demirbağ, bunun iftira olduğunu söylesin. Kerkük’te Türkmenler katlediliyor denildi. Alaettin Başkan Türkmenlerin yanında olduklarını söylesin” açıklamalarında bulundu. 
 
BAŞIMIZIN TACIDIR
Av. Özcan Pehlivanoğlu’nun söylediği kâfir sözünü de hatırlatan Varol, “Ben kime kâfir denileceğini, kafir olmayana kafir demenin hükmünü iyi bilirim. Halkı ezilirken, ülkesi bölünürken, ülkenin cefakar insanları inlerken, keyif çatan yöneticilerin bu haksızlıkları karşısında susan dile ne denildiğini de bilirim. Söylediklerimizin arkasındayız. Kâfirlik ya da inanmışlık Allah ile kulun arasındaki bir meseledir. Kendileri başkalarının cehennemi için endişe duymasınlar. Sahiplendikleri yüzde 50 bizim başımızın tacıdır. Biz kendimizi onlara anlatabilmek için çaba gösteriyoruz. Onlar bizim sevdalısı olduğumuz büyük Türk Milletinin birer şerefli mensuplarıdırlar” dedi. 
 
Haber/Asım YAVUZ