Kadınlarımız dünyaya açılıyor

Turkcell'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, TİSVA işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Projesi'nden faydalanan 65 bin dar gelirli, girişimci kadın yeni nesil girişimci olma yolunda hızla i

GÜNDEM 22.07.2013 22:52:00 0
 Kadınlarımız dünyaya açılıyor
Ekonomik, eğitimsel ve teknolojik destekle her geçen gün kendilerini geliştiren girişimci kadınlara Turkcell'den yeni bir destek daha geldi. Kadınların el emeği göz nuru ürünlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaları için teknoloji gücünü seferber eden Turkcell, tüm Türkiye'yi El Emeği Pazar Yeri'ne davet ediyor.
 
HEDEF 4 YILDA 100 BNİ KADIN
Türkiye'nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında dar gelirli, girişimci kadınlara destek olmak için önemli bir yeniliği daha hayata geçiriyor. Türkiye'de bir ilk olan sosyal borçlanma sitesi www.ekonomiyekadingucu.com üzerinden verilen desteklerle mikrokredi alarak işlerini büyüten ancak ürünlerini pazarlamakta zorlanan kadınlar için fark yaratacakTurkcell El Emeği Pazar Yeri, alıcı ile satıcıyı aracısız buluşturuyor. Şu anda 65 bin kadına ulaşan ve 4 yılda 100 bin kadına fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen proje kapsamında geliştirilen El Emeği Pazar Yeri'ne ilan bırakmak da ücretsiz.
 
PROJEYİ 1 YIL ÖNCE HAYATA GEÇİRDİK
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Ekonomiye Kadın Gücü'nü yaklaşık bir yıl önce hayata geçirdik ve az zamanda çok yol aldık. Gerek ulaştığımız kadın sayısı, gerekse teknolojik altyapı ve birikimimizle yarattığımız farkı her geçen gün bir adım ileriye taşıyoruz. Kadınlarımız projeye başladığımız günden bu yana imza attığımız birçok ilkle geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor. Kadınlarımızın güçlendirilmesi için yarattığımız sosyal borçlanma modelinde destek 1 milyon TL'ye ulaştı. Bu desteğin ötesinde bugüne kadar işlerini geliştirmeye dair eğitim almamış, finansal hizmetlere erişimi olmayan, kendi çevreleri dışında ürünlerini farklı kanallardan satma imkanı olmayan kadın girişimcilerimiz için yeniliklerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu yıl Birleşmiş Milletler'de de başarılı örnek olarak sunduğumuz Ekonomiye Kadın Gücü projemiz kapsamında,Diyarbakır'dan Muğla'ya, Ardahan'dan Tekirdağ'a Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınlarımız el emeği göz nuru ürünler üretiyor. Bu ürünlerin alıcıyla nasıl buluşturulacağı projenin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyordu. Artık 65 bin kadın girişimcimiz Turkcell El Emeği Pazar Yeri sayesinde tüm Türkiye'den alıcılara direkt ulaşabilecek, daha çok üretecek, daha çok kazanacak. Ayrıca Ekonomiye Kadın Gücü ile başlattığımız cepten kalkınma seferberliği, bu siteden alışveriş yapanların katkısıyla daha da büyüyecek ve daha çok kadınımıza ulaşacak. Projemiz adına bu önemli kilometre taşını hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
 
SORUMLU ALIŞVERİŞİN YENİ ADRESİ
Ekonomiye Kadın Gücü kapsamında Turkcell El Emeği Pazar Yeri'nde ürünlerini sergilemek isteyenlerin www.ekonomiyekadingucu.com'a girerek "Kadın Emeği Ürünleri" tıklaması yeterli. Hem internet sitesi üzerinden hem de SMS ile kolayca ilan bırakılabilen sitede yer alan el emeği ürünler duyarlı alıcıları bekliyor. Kadın girişimcilerimizin ekonomiye katılmasına, ailelerine katkı sağlamasına ve güvenle işlerini büyütmelerine destek olmak için www.ekonomiyekadingucu.com adresine girerek kadın emeği ürünlere ulaşılabiliyor. Turkcell El Emeği Pazaryeri'nde fiyat aralığı 1.5 TL ila 1.200 TL arasında değişen birbirinden farklı el emeği ürünlerin sahiplerine ulaşmak için kullanıcılar kadın girişimcilerimizin e-posta adresi veya cep telefonu üzerinden iletişime geçebiliyor.
 
"AMACIM SERAMİK SANATINI TÜM DÜNYAYA TANITMAK"
Ekonomiye Kadın Gücü projesine İstanbul'dan dahil olarak mikrokredi desteği alan Güler Artuç, Turkcell El Emeği Pazar Yeri'nde kendi eliyle yaptığı seramik ürünlere yer veren girişimcilerden biri... Artuç, "2000'li yıllara kadar Turizm-Otelcilik sektöründe muhasebeci olarak çalıştım. 9 yaşında bir kız çocuğum var. Evlendikten iki yıl sonra muhasebeciliği bırakıp seramikle uğraşmaya başladım. Seramik Takı ve Obje Tasarımı eğitimimi 2004 yılında aldım. Tasarımlarımı hayata geçirmek, ihtiyacım olan seramik boya ve seramik çamur malzemelerini alabilmek için 2012 yılında, maddi sıkıntımın olduğu bir dönemde, mikrokrediyle tanıştım. İhtiyacım olan 5.000 TL mikrokredi desteğiyle hayalimdeki seramik atölyesini açmayı planlıyorum. Atölye ile seramik sanatımı dünyaya, Türkiye'ye tanıtıp aileme katkı sağlayacağım" diyor.
 
EĞİTİM VE PAZARLAMA DESTEĞİ DE VERİLİYOR
Turkcell, sadece El Emeği Pazar Yeri'ni kurmakla yetinmeyerek Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında girişimci kadınların siteyi daha etkin kullanabilmeleri ve onları yeni nesil girişimcilere dönüştürmek için eğitimler de düzenliyor. Ayrıca bu site aracılığıyla dar gelirli, girişimci kadınların yeni bir pazarlama kanalına kavuşmasına da hizmet ediyor.
 
Haber Merkezi