İslam’da aile anlatıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Önceki gün saat 21.30`da Çerkezköy Amfi Tiyatro`da düzenlenen etkinlikte Bursa Müftüsü İlahiyatçı Prof. D

GÜNDEM 21.07.2013 23:18:00 0
 İslam’da aile anlatıldı
İLAHİ KONSERİ İLE BAŞLADI
Çerkezköy Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinin ikinci hafta programı, pek çok ulusal kanalda da konser vermiş olan Grup İsra`nın, Ramazan ayının atmosferini yansıttığı ilahileri icra etmesiyle start aldı. Grup İsra’nın yaklaşık 1 saat sahnede kaldığı etkinlikte daha sonra Bursa Müftüsü İlahiyatçı- Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konferansında `İslam`da Aile` konusunu işledi.
 
AİLE İÇİ PROBLEMLER ARTIYOR
Mehmet Emin Ay, Çerkezköy’e daha önce bir Kutlu Doğum programı münasebeti ile geldiğini anımsatarak “Beni sizlerle bu güzel Ramazan akşamında bir kez daha buluşturduğu için Çerkezköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Ay, aile içi iletişim problemlerinin son zamanlarda üzücü derecede arttığına dikkat çekerek “Evlenen çiftlerin sayısı, maalesef ki boşanan çiftlerin sayısından az. Bu son derece kaygı verici bir durumdur” dedi.   
 
SAYGI YİTİRİLMEMELİ
Ay, hayatını birleştiren insanların bir süre sonra evlilik müessesesini sonlandırmalarının nedeni üzerine de konuşarak “Yapılan araştırmalara göre birbirlerinin kişilik haklarına saygı göstermeyen aileler de boşanma olayına çok daha sık rastlanıyor. Eşlerin birbirlerine olan saygılarını hiçbir zaman yitirmemeleri gerekiyor. Aksi takdirde eşler arasında muhabbet eksiliyor. İp belli bir noktadan sonra kopuyor” dedi.
 
ONUN AİLE HAYATI EN GÜZEL ÖRNEK
Ezanının okunması nedeni ile konferansına kısa bir ara veren Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Ezan okunurken her bir mümin esas duruşa geçmelidir. Semaya yükselen tekbir seslerini saygı ile dinlemelidirler. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ‘Bir kimsenin bu dünyadan imansız gitmesinin nedenlerinden biri de ezana saygısızlık yapmaktır’ diye buyurmuştur” diye konuştu. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ezanın okunmasının ardından konferansa devam etti.  Evlilik konusunda en güzel örneğin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in aile hayatı olduğunu ifade eden Mehmet Emin Ay, “Rabbimiz bütün peygamberleri insanlara örnek olsun diye gönderdi. Peygamberlerimizin hayatları, bizim sıkıntılarımızı çözmemizde güzel örnekler sunuyor” dedi.
 
PLAKET TAKDİM ETTİ
Konferans sonunda güzel sohbetinden dolayı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Ertem kendisine günün anlam ve önemine ilişkin plaket verdi. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce,  AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çerkezköylüler katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ