1 ayda 2 işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Haziran ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, “Haziran ayı içinde 16 ilan tutanak altına alındı

GÜNDEM 20.07.2013 02:00:00 0
 1 ayda 2 işyeri mühürlendi
Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, Zabıta Müdürlüğü’nün Haziran ayı içerisinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
16 İLAN TUTANAK ALTINA ALINDI
Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Haziran ayı içerisinde 13 adet sıhhi müessese için İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı düzenlediğini söyleyen Mustafa Serat, bir aylık süre zarfında ayrıca 1 adet gayrı sıhhi müessese için de İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı düzenlendiğini ifade etti. İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 16 adet ilanın tutanak altına alındığını belirten Serat, “11 adet hoparlör ilan için zabıt belgeleri düzenlendi” diye konuştu.
 
57 VATANDAŞIMIZIN NAKİL İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Haziran ayı içerisinde Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 4 adet vatandaşın defin işlemlerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, “Bir aylık süre zarfında 3 adet menşe şahadetnamesi verildi. Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri yapıldı. Bu çerçevede 31 vatandaşımız Edirne, 18 vatandaşımız İstanbul, 6 vatandaşımız Çorlu ve 2 vatandaşımız da Tekirdağ’a olmak üzere 57 vatandaşımızın nakil işlemleri gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.
 
PAZAR YERLERİ KONTROL EDİLDİ
Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce Haziran ayı içinde 271 gelen evrak ve 132 giden evrakın altına alındığını kaydeden Mustafa Serat, “Haziran ayı içinde ayrıca 6 zabıt varakası düzenlendi. 2 iş yeri mühürlendi. Perşembe ve Pazar pazarlarının kontrolleri yapıldı. Vatandaşların çöp şikâyetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldı ve eksik çöp bidonları tamamlandı” dedi.
 
UMUMA AÇIK YERLER DENETLENDİ
Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket etmesiyle umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin denetlendiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Serat, “Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerleri denetlenerek eksik görülen evraklar tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılar yapıldı. Tüm cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildi. İnşaatlar, kaldırım ve yola demir tuğla gibi malzemeler dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda görev alan zabıta ekiplerimiz denetimlere çıktı” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ