“Derelerin Islahı” için beklenen adım atıldı

Kapaklı Belediyesi, başta Atatürk Mahallesi olmak üzere bütün ilçe sakinlerinin merakla beklediği “Dere Islah Çalışmalarını” hayata geçiriyor. Amaçlarının Kapaklı’yı daha yaşanıla

GÜNDEM 17.07.2013 23:56:00 0
 “Derelerin Islahı” için beklenen adım atıldı
Kapaklı dere ıslah çalışmaları kapsamında ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından Atatürk Mahallesi Pınar Bulvarı'nda bulunan derede hafriyat çalışmalarına başlandı.
 
ISLAH PROJEMİZİN STARTINI VERDİK
Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Uzun süre hazırlıklarını sürdürdüğümüz dere ıslah projemizin startını verdik. Yüklenici firma tarafından çalışmalar başladı. Halkımıza söz verdiğimiz her şeyin yerine getirilmesi konusunda bütün çalışmaların adım adım takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
ÇALIŞMALARIMIZ ÇAĞDAŞ BİR KENT YARATMAK İÇİNDİR
Dere ıslah projesinin Kapaklı için çok önemli bir proje olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kentin büyümesi, gelişmesi açısından önemli projeler üretmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetler Kapaklımızı daha modern ve çağdaş bir kent yaratmak içindir” açıklamalarında bulundu.
 
ISLAH EDİLECEK ÇALIŞMALAR
Mandalı, “Atatürk Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan Çayırlık Deresi, Kenan Evren Caddesi üzerinde yer alan dere, İstiklal Caddesi-Kerem Sokak ve Namık Kemal Caddesi-Kerem Sokak arasında kalan Koru Sokak'ta bulunan dere, Tuna Caddesi ile Hilal Sokak arasında kalan derenin bir bölümü, Pınar Bulvarı’ndan Gurur Sokak başlangıcına kadar olan deremiz, İstiklal Caddesi Kömürcü Sokak üzerinde bulunan deremiz, Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan deremiz ve Erbay Caddesi üzerinde bulunan deremizde ıslah çalışmaları yapacağız” dedi.
 
KUTU MENFEZ İLE KAPATILACAK
Toplam 598 metrekare alanda dere ıslah çalışmalarının gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen İrfan Mandalı, “Ekipler şuanda dere yataklarını temizliyor. Temizleme ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bahse konu bütün derelerimiz betonarme kutu menfez şeklinde kapatılacak” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ