Çiftçi buğdayda umduğunu bulamadı

Çerkezköy Ziraat Odası yönetimi, meclis üyeleri ve oda personelleri önceki gün düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Buğday hasadı ile ilgili değerlendirme yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Has

GÜNDEM 17.07.2013 23:34:00 0
 Çiftçi buğdayda umduğunu bulamadı
Çerkezköy Ziraat Odası yönetimi ve meclis üyeleri önceki gün bir araya gelerek 2013 yılı buğday hasadını değerlendirdi.
 
YÜZDE 40’LIK DÜŞÜŞ
Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantı yaklaşık 3 saat sürerken, toplantıda Çerkezköy’de bu yıl buğday hasadında geçen yıla oranla yüzde 40 oranında düşüş olduğu ifade edildi. Ziraat odası yöneticileri, toplantının ardından Bol Kepçe Restaurant’ta iftarda biğr araya geldi. İftar öncesinde hasat tespiti konusunda bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “2013 zor bir yıl oldu. Yağmur yağmaması nedeniyle buğday hasadında düşüş yaşandı” dedi. .
 
YAĞMURA BAĞLI
Toprak, Çerkezköy’de bu yıl dekar başına 300 ile 400 kilogram arasında buğday hasadının gerçekleştiğini ifade ederek “Geçen yıla oranla buğday hasadında yaşanan bu düşüşün, ayçiçeği hasadıyla kapatılacağını temenni ediyoruz. Bu da yağmurun yağmasına bağlı. Şayet yağmur yağmaz ve lodos esmeye devam ederse çiftçimiz buğday hasadında yaşadığı düşüşün aynısını ayçiçeğinde de yaşamak zorunda kalacaktır” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ