ÇTSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da yapıldı. Taha Ülker’in Meclis Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Mehmet Aksoy dışı

GÜNDEM 17.07.2013 02:31:00 0
 ÇTSO Meclisi toplandı
OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde Huzur Hakkı konusu görüşülürken, konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Üyeleri’nin yıllardır bahse konu Huzur Hakkı’nı almadığını anımsatarak “Yönetim olarak biz Huzur Hakkı’nı almayacağız. Fakat meclisimiz konuyla ilgili kendi kararını kendisi verecektir” diye konuştu. Kozuva’nın konuşmasının ardından meclis üyelerinin huzur hakkı almaması meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı.  
 
GELİR-GİDER GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Haziran Ayı Gelir-Gider Banka Cetveli ve Mizan görüşüldü. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Haziran ayı gelirinin 504 bin 86,63 TL, Haziran ayı giderinin ise 168 bin 262,24 TL olduğunu ifade etti. Haziran ayı itibariyle odanın bankalarda toplam 1 milyon 878 bin 172,95 TL’sinin bulunduğunu söyleyen Hakan Gel, mizanın borç ve alacak hesaplarında ise 5 milyon 552 bin 621.40 TL ile denklik sağladığını ifade etti. Tek tek oylanan bütün hesap kalemleri meclis üyeleri tarafından oybirliği ile karara bağlandı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde de yönetim tarafından önerilen Eksper ve Bilirkişi-Hakem Heyeti listeleri görüşüldü. İzzet Atken, İbrahim Uludağ, Fikret Batan, Şahin Şahin, Ahmet Yılmaz, Mehmet Emin Şans, Mümtaz Feroğlu, Mehmet Fatih Sütçüler, Ali Ahmet Aksakal, Enis Öztürk, Fethiye Öztürk, Bora Aydın, Fedahi Güven, Ayla Nalcı, Soner Öztürk, İlker Börekçi, Rafet Ertürk ve Halil Kuşçu’dan oluşan 18 kişilik eksper listesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.  
 
ARTIK 3 GÜNDE ALINABİLECEK
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva konuyla ilgili yaptığı açıklamada listede yer alan ilk 4 ismin odada daha önceden kayıtlı bulunan eksperler olduğunu ifade etti. Yeni yönetim olarak üyelerin işlemlerinin eskisine nazaran çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediklerini anımsatan Kozuva “Bu doğrultuda eksper sayısını 18’e çıkardık. Böylece önceden 20–25 günde alınan bir kapasite raporu artık 3 günde alınabilecek” dedi.
 
BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTURULDU
Toplantı, ÇTSO yönetimi tarafından önerilen Bilirkişi ve Hakem Heyeti listesinin meclisin onayına sunulması ile devam etti. İzzet Atken, İbrahim Uludağ, Şahin Baysak, Ahmet Tüfekçi, İrfan Atmaca, Mehmet Emin Şans, Mehmet Fatih Sütçüler, Ayla Nalcı, Seyfettin Belek, Ethem Güneş, Cenk Vatandaş, Hasan İşcan, Doğa Küçükkısa ve Sinan Sifil’den oluşan 14 kişilik Bilirkişi ve Hakem Heyeti listesi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 
 
İFTAR DÜZENLENECEK
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’nca üyelere iftar verilmesi ve muhtaç ailelere erzak dağıtılması konusunun görüşülmesine geçildi. ÇTSO Yönetim Kurulu’na 25 Temmuz Perşembe günü 1000 kişilik iftar yemeği programı organize etmesi için yetki verilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ÇTSO bugüne kadar bir iftar yemeği vermedi. Biz bir ilk yapalım dedik. Bu çerçevede üyelerimizle 25 Temmuz Perşembe günü iftarımızı birlikte açmak istiyor, tüm üyelerimizi bu etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu. Kozuva, üyelerin tamamına telefon ve mail yoluyla ulaşılamadığını, bu gerçeği 3 ay önceki seçim döneminde hep birlikte gördüklerini belirterek “Odamızda iki haftadır görev yapan Halkla İlişkiler Sorumlusu Özlem Yılmaz Kıldize, bu sorunumuzu tüm üyelerimizle bire bir görüşerek çözecek” diye konuştu.
 
ERZAK YARDIMI DA YAPILACAK
ÇTSO genel Sekreteri Hakan Gel, muhtaç ailelere erzak dağıtımı konusunda TOBB’dan odaya 35 bin TL gönderildiğini ifade ederek “Oda yönetimimiz bu paraya ek olarak 40 bin TL ayırdı. Toplam 75 bin TL ile ihtiyaç sahibi bin 500 aileye erzak yardımı yapılacak. İhtiyaç sahibi aileler ise meclis üyeleri tarafından belirlenecek” dedi.
 
İŞLEMLERİNİ YÜZ YÜZE YAPACAKLAR
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantıda son olarak ÇTSO Binası’nın tadilatı konusu görüşülerek karara bağlandı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Seçimlerde üyelerimize bir söz vermiştik. Şeffaf olacaktık. Kapalı odaları açacağız. Aradaki duvarları kaldıracağız. Bütün üyelerimiz her türlü işlemini çalışanlarımızla yüz yüze görüşerek çözebilecek” dedi.
 
ÜYELER BİLGİLENDİRİLDİ
Önceki yönetimden kalan parayla yatırım dışında herhangi bir harcama yapmaya yetkilerinin olmadığını kaydeden Kozuva, “Bu şekilde bir yatırım yapmak için ilgili Bakanlığa yazımızı yazdık. Cevabın gelmesini bekliyoruz” dedi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Mimar Melih Aksoy tarafından odada yapılacak tadilatlar hakkında üyeler bilgilendirildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ