Tokatlılar Derneği’nde Daldır dönemi

Kızılpınar, Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 3. Olağan Kurulu yapıldı. 07.Temmuz tarihinde toplanmasına rağmen, çoğunluğun sağlanamadığı toplantı önceki gün çoğunluk

GÜNDEM 15.07.2013 20:15:00 0
 Tokatlılar Derneği’nde Daldır dönemi
3. Olağan Kurulu yapılan Kızılpınar TokatlılarYarımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanlığına Ahmet Daldır seçildi.
 
BİZİ TOKATLILAR TEMSİL EDİYOR
Pazar günü saat 18.00’da yapılan genel kurulda seçimlere tek liste ile gidildi. Ahmet Sever’in divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda konuşan eski yönetim kurulu başkan yardımcısı Nazmi Şanlı, derneğin 60 olan üye sayısını 130’a çıkardıklarını ve dernek tarafından bugüne kadar 363 ünite kan temin edildiğini belirtti. Şanlı, “Bizimle yola çıkarak hizmette sınır tanımayan herkese teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız Tokatlıları bu güne kadar taşıdılar. Bizi ne başkan ne de bir başkası temsil etmiyor. Bizi ancak Tokatlılar temsil eder.” diye konuştu.
 
HASTALARIMIZA PARA ÖDETMEDİK
Derneğin iki yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler veren Şanlı, 1874 kişiyi hastaneye gönderdiklerini ve bu insanların sadece ilaçlarının yüzdelerini ödedikleri ifade eden  Şanlı, “Derneğimiz iki yıl içerisinde çok güzel çalışmalara imza attı. Derneğimiz sadece Tokatlı hemşerilerimize değil, ihtiyaç duyan birçok insanımıza yardımda bulundu. Anlaşmamız olan hastanelere gönderdiğimiz hastalarımızın muayene, tedavileri ve ameliyatlarına ödemeleri gereken 2 milyon 114 bin TL para ceplerinde kaldı. Bu rakamlara inanmayan varsa yarın benimle gelsin hastane dokümanlarında kendilerine gösterebilirim.” şeklinde konuştu.
 
27 AMELİYAT YAPTIRDIK
Derneğin yapmış olduğu anlaşmalar nedeniyle bin TL’nin üzerinde olan tedavi giderlerinin 500 TL’ye yaptırıldığını belirten Şanlı, “İki yıl içerisinde ihtiyaç duyulan 363 ünite kan, dernek vasıtasıyla temin edildi. Derneğimiz vasıtasıyla 27 ameliyat gerçekleştirildi. 86 vatandaşımıza tedavi uygulandı, 1874 insanımız da değişik hastanelere gönderilerek muayene ve tedavileri ücretsiz olarak yaptırıldı. Bundan sonra da aynı hizmetlerin devam ettirileceğine inancım tamdır. Yeni yönetimi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
AYNI HIZLA DEVAM EDECEĞİZ
Eski yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Şanlı’nın konuşmasından sonra Kızılpınar Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi seçildi. Toplantıya katılanların tamamının oyunu alan Ahmet Daldır yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Diler başkanlığındaki yeni yönetimde Müslüm Sadıç, Hasan Koç, İsmail Araç, Salim Yavaş, Şevket Açıkel, Hüseyin Çelik yer aldı. Seçimin ardından konuşan Daldır, bu güne kadar büyük emekler verilerek birçok hizmeti gerçekleştiren derneğin, bundan sonra da aynı şekilde özveriyle çalışmalarına devam edeceğini bildirdi. Daldır, “Halka hizmet, hakka hizmet esasıyla çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. İnsanımızın sorunlarını kendi sorunumuz olarak değerlendirip çözüm arayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ