"Bölünmüş yollarla 2 bin 500 can kurtardık"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaretinin ardından partinin il başkanlığına geçti.

GÜNDEM 15.07.2013 20:08:00 0
  "Bölünmüş yollarla 2 bin 500 can kurtardık"
DAVUL ZURLA İLE KARŞILANDI
Burada davul ve zurnalarla karşılanan Bakan Yıldırım, yanına gelen davulcuya 100 lira bahşiş verdi. Türkiye'de en fazla sıcak asfaltın Edirne'ye atıldığını ifade eden Yıldırım, 'Türkiye'de en fazla sıcak asfaltı Edirne'de attık. Çünkü Edirne bu ülkenin bağımsızlığının, birliğinin kardeşliğinin teminatı. Evladı Fatiha'nın Balkanlarda, Yunanistan'da Bulgaristan çektiği çileleri biz biliyoruz. Şimdi alt yapımızda üst yapımızda onlardan daha iyi. Çünkü sizler bunu hak ediyorsunuz. Bizde bu anlayışla çalışıyoruz. Birkaç yıl içerisinde Edirne-İstanbul 2 hatlı yüksek hızlı demir yolu projesi tamamlanmış olacak. Edirne'yi sadece bölümmüş yollarla İstanbul'a bağlamadık, otoyolları da var. Otoyoluyla sadece İstanbul'a bağlamıyoruz. Aynı zamanda 29 Mayıs'ta Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın birlikte temelini attığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de bağlıyoruz. Yani İstanbul'un en büyük çevre yoluna Edirne'yi de dahil ediyoruz. Yolunuzun üzerinde dünyanın en büyük havaalanı da olacak” dedi.
 
TRAFİK KAZALARI YÜZDE 41 AZALDI
Yapılan bölünmüş yollarla trafik kazalarında yüzde 41 oranında azalma olduğunu açıklayan Bakan Yıldırım “Yolları böldük, hayatları kurtardık. Yolları böldük milleti birleştirdik. Doğu ile Batıyı birleştirdik. Kuzey ile Güneyi birleştirdik, milleti birbirine kardeş yaptık. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Bölünmüş yolları yaptıktan sonra trafik kazalarında hayatını kaybedenler insanımızın sayısı yüzde 41 azaldı. Bir başka değişle 2 bin 500 canın yollarda kaybolmasının önene geçtik. Bırakın 2 bin 500 kişiyi, bizim inancımızda bir insanı bile yaşatmanın cihana bedel olduğunu düşünürsek, bölünmüş yolların ne kadar büyük görev yerine getirdiği daha iyi anlaşılacaktır. Sadece can kurtarmıyor. Bölünmüş yollarda 3 milyon ton karbondioksit egzoz gazı daha az tüketiliyor. Çevreye de katkısı oluyor, bölünmüş yollarda, yollarda beklemelerden fazla yakılan yakıttan yapılan tasarrufta 1 yılda 14 katrilyondur. Ülke ekonomisine 14 katrilyon bir kaynak sağlıyoruz. Bölünmüş yollara 60 katrilyon para harcadık. Demek ki en fazla 4 senede bu para geri dönüyor. Böyle bir ticaret var mı' Bir yol yapacaksınız, 4 yılda amorti olacak. Bu şunu gösteriyor. Her şeyde olduğu gibi bu işte de geç kaldığımızı, vaktinde hizmetleri yapmadığımızı gösteriyor. Aksi halde nasıl izah edeceğiz? 80 yılda 6 bin 100 kilometre otoyol, bölünmüş yapılmış. AK Parti iktidarı bunun üzerine 16 bin 500 kilometre otoyol koydu” dedi.
 
YOLUMUZA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ
Bakan Yıldırım, 'Dünya krizden krize koşarken biz hizmet yaptık. Artık bu Türkler de fazla olmaya başlayanlar oldu. Homurdananlar oldu. Varsın rahatsız olsunlar yeter ki milletimiz rahat etsin geleceği güzel olsun. Ülkemizi barışı, huzuru kardeşliği, maalesef hazmedemeyenler var. Ülkemize bunu çok görenler var. Her fırsatta ülkemizi karıştırmak için ne gayretler içerisinde olduğunu görüyoruz. Ama biz asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Bir olarak ay yıldızlı bayramınızın altında tek vatan, tek bayrak ilelebet Cumhuriyetin kurucusu büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesinde yolumuza devam kararlıklarla devam edeceğiz” dedi. Bakanın bu sözleri salondaki kalabalık partili grubu tarafından ayakta alkışlandı.
 
Haber / Cihangir ARIK