Trafik yoğunluğu masaya yatırıldı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz son günlerde Tekirdağ karayollarında yaşanan trafik sorunu ile ilgili Valilik Toplantı Salonu’nda basın açıklaması düzenledi.

GÜNDEM 13.07.2013 10:03:00 0
 Trafik yoğunluğu masaya yatırıldı
TOPLANTI YAPTI
Malkara yolunda meydana gelen trafik yoğunluğunun sebepleri, yol yapım çalışmalarındaki son durum ve çözüm önerileri ile ilgili yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Duman, Trafik Denetleme Şube Müdürü Metin Kesici, Çorlu Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amiri Cavit Yılmaz, Malkara Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amiri Tolga Güven, Tekirdağ Karayolları 18. Şube Şefi Tevfik Demirbilek, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen ve basın mensupları katıldı.
 
TRAFİĞİN YOĞUNLAŞMASINA SEBEP OLDU
Toplantıda Emniyet Müdürü Ali Yılmaz geçtiğimiz hafta sonu yaşanan trafik yoğunluğunun ve vatandaşların mağduriyetinin; Edirne İlindeki Kırkpınar Güreşleri’nin son gününe denk gelmesi, Ramazan ayının son tatil günü ve hafta sonu olması, ayrıca sınav stresinden kurtulan aile ve çocukların tatil yapma, dinlenme amacıyla Kumbağ Beldesi, Çanakkale ve Edirne İli sınırlarında bulunan tatil beldelerine akın etmeleri ve dönüşe geçmelerinden kaynaklandığını ifade etti. Yılmaz “7 Temmuz Pazar günü Malkara istikametinde yaklaşık 20 bin araç (trafikte bir araç ortalama 5m. yer kaplarsa) 100 km.’lik, bunu çift sıra düşünürsek 50 km.’lik bir sıra oluşturmuştur. Ayrıca diğer bağlantı yollarından İl Merkezi istikametine giren 40 bin 968 araçtan İlimizden İstanbul istikametine çıkışı 30-35 bin civarında olduğu değerlendirilmektedir. Bu da yol çalışması ve herhangi bir fiziki engelin olmadığı Tekirdağ Merkez-İstanbul güzergâhında trafiğin yoğunlaşmasına sebep olmuştur” dedi.
 
GÜZERGAH HARİTALARI HAZIRLANACAK
Ayrıca araç sürücülerinin alternatif yolları kullanmadığı veya bilmediğinden dolayı kullanılmadığını belirten Yılmaz “Yolun yoğunluk durumuna göre kavşaklarda ve belirlediğimiz noktalarda görevlendireceğimiz personelimiz tarafından bilgilendirme yapılarak araçlar alternatif güzergâhlara yönlendirilecek. Önümüzdeki günlerde bastıracağımız “Güzergâh Haritaları” ile vatandaşlarımızın seyahate çıkmadan önce karayolu çalışması yapılan yerleri kontrol etmeleri için bilgilendirme yapılacak” dedi. Toplantı karşılıklı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
 
 
Haber / Gökhan TEKER