Doğalgaz masaya yatırıldı

Keşan Belediyesi Köşk Düğün Salonu’nda İlçenin hava kirliliğinin önlenmesi ve Keşan’a doğalgaz getirilmesi ile ilgili önceki gün saat 17.00’da toplantı düzenlendi.

GÜNDEM 13.07.2013 01:30:00 0
 Doğalgaz masaya yatırıldı
ABONE OLMALARI GEREKİYOR
Toplantıya, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, Kamu, özel, sivil, sosyal ve siyasal kesimlerin temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan; “28 Nisan 2013 tarih ve 28631 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2013/4347 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Doğalgaz Bağlantısı için Abone Olmak İsteyenlerin; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Adı – Soyadı, Açık Adresi ve TREPAŞ elektrik abone numarası da belirterek İl Özel İdare Müdürlüğü’nce Ziraat Bankası Keşan Şubesi  Doğalgaz Abone Bağlantı Hesabı’na en geç 28 Ekim 2013 Pazartesi gününe kadar 335 TL yatırmaları gerekmektedir. Keşan elektrik abone sayısının yüzde 60’nın doğalgaz bağlantısı için abone olması gerekiyor. Bu konuda her bir ferdin bu çalışmaya gayret göstermesi destek vermesi gerekiyor ” dedi.
 
EKONOMİK HAYATA KATKILAR SAĞLAYACAK
Daha sonra konu ilgili olarak konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, “Hava kirliliği konusunda İstatistiklerde Marmara Bölgesi’nde Çanakkale’nin Çan İlçesi ile Keşan ilk sıralarda yer alıyor. Doğalgazın temiz enerji ve maliyetinin düşük olması nedeniyle ben şahsen İlçe Kaymakamı olarak doğalgazın İlçemize gelmesini arzu ediyorum. Doğalgazı fiilen bir önceki görev yerimde kullandım. Bunun hepimiz tarafından ortak akılla bölge insanına iyi anlatılması gerekiyor. Elektrik abonesi olanların 28 Ekim 2013 Pazartesi gününe kadar açılan hesaba doğalgaz abone bağlantı bedelini yatırmaları ve dekontunu mutlaka İlçe Özel İdareye getirmeleri gerekiyor. Yüzde 60’lık oranı yakalayabilirsek ilçemizdeki vatandaşlar, sanayiciler ve işadamlarımız için maliyetin ve hava kirliliğinin bariz azaldığını göreceksiniz.  Doğalgazın bölgemize gelmesi sosyo kültürel ve özellikle ekonomik hayata ciddi katkılar sağlayacaktır.  Yüzde 60’lık oranın yakalanması halinde hemen İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Çıraklık Eğitim Merkezimizle bu bağlamda kurslar açmak zorundayız. Emek yoğun sektör olan doğalgaz bağlantısı ve tesisatında sıkıntı yaşamamak için ustalar yetiştirmeliyiz.”  dedi. Daha sonra toplantı karşılıklı görüş alış verişi ile sona erdi.
 
Haber / Gökhan TEKER