1 ayda 29 yeni yapı ruhsatı düzenlendi

Kapaklı Belediyesi’nin bütün birimlerinin aylık faaliyetlerinin görüşüldüğü Değerlendirme Toplantıları kapsamında Haziran ayı faaliyetleri hakkında bilgi veren Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehi

GÜNDEM 12.07.2013 01:09:00 0
 1 ayda 29 yeni yapı ruhsatı düzenlendi
Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sedat Yaldız, birimin Haziran Ayı Faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 
 
10 İMAR DURUMU DÜZENLENDİ
Haziran ayı içerisinde Kapalı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 10 adet İmar Durumu düzenlendiğini söyleyen Sedat Yaldız, “Bu bir aylık süreçte ayrıca 29 adet yeni yapı, 5 adet ilave kat ruhsatı düzenlendi” dedi. Başvurusu yapılan 15 adet ruhsat dosyasının incelenmekte olduğunu belirten Yaldız, “Haziran ayı içerisinde birimimiz tarafından 6 adet Ruhsat Yenilemesi işlemi yapılmıştır” diye konuştu.
 
 
HAK EDİŞLER YERİNDE KONTROL EDİLEREK TAMAMLANDI
Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Haziran ayı içerisinde 1 adet müteahhit ve şantiye şefi değişikliği ruhsatı düzenlediğini sözlerine ekleyen Sedat Yaldız, “Bu süre zarfından ayrıca 58 adet hak ediş yerinde kontrol edilerek tamamlandı. 58 adet hak edişin ödemesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazıldı” açıklamalarında bulundu. 15 adet Kat İrtifakının tamamlandığı bir aylık süre zarfında 5 adet Mahkeme ve Banka İcra yazılarının yazıldığını belirten Yaldız, “3 adet Geçici Ustalık Belgesi ve 56 adet de Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi” dedi. 
 
VATANDAŞ DİLEKÇELERİNE DE CEVAP VERİLDİ
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak Haziran ayı’nda 27 adet Adres ve Numarataj işlemi yaptıklarını söyleyen Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sedat Yaldız, “26 adet binanın İnşaat Sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı. İnşaatı biten 48 adet binanın harç tahsili yapılabilmesi için Vergi Dairesi’ne yazıldı. 4 adet Cins Tahsisi tamamlandı. 5 adet İfraz – Tevhit ve Yola Terk işlemi yapıldı. 1 adet 18. madde uygulaması askı işlemleri tamamlandı. 5 adet ifraz –tevhit ve uygulama dosyası Tekirdağ Belediyesi’ne onaya gönderildi” dedi. Yaldız, ayrıca diğer birimlerden gelen yazılara ve vatandaş dilekçelerine cevap verildiğini, Yol Aplikasyonu, ölçümü ve bina kontrollerin de yapıldığını sözlerine ekledi. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ