Kültür Ateşi Çerkezköy’de yandı

Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı ve Çerkezköy Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği “Kültür Ateşi” konser ve gösterileri, Çerkezköy halkıyla buluştu. Tekirdağ merkez ve Tekirdağ’ın b

GÜNDEM 8.07.2013 09:48:00 0
Kültür Ateşi Çerkezköy’de yandı
 KATILIM AZ OLDU                                                                                                                                                                                               
Tekirdağ Belediye Konservatuarı öğrencileri tarafından sergilenen gösteriler önceki akşam saat 21.00’da Anfi Tiyatro’da Çerkezköy'lüler tarafından ilgiyle izlendi. Katılımın beklenilen düzeyde sağlanamadığı Kültür Ateşi programına, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Aktaş Güler, Ensan Sivri, CHP Eğitimden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr Ayhan Arslan, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve vatandaşlar katıldı. 
 
MÜZİĞE BU KADAR DEĞER VERİYORMUŞUZ                    Program öncesinde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kültür hizmetleri dolayısıyla Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr.Adem Dalgıç’a teşekkür ederek “Adem Dalgıç değer verdiğim bir arkadaşımdır. Kendisine ve konservatuar öğrencilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. İlimizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe bütün gayretlerimize rağmen fazla bir ilginin olmadığını gördük. Bu da insanımızın müziğe olan ilgisinin bir göstergesidir” dedi.   
 
GELECEK YIL MEZUN VERECEĞİZ
Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr.Adem Dalgıç da, konservatuarın henüz üçüncü yılında olmasına rağmen profesyonelce gösterilere imza attığını belirterek “Konservatuarımız bu yıl Tekirdağ merkez, Malkara, Çorlu, Şarköy, Marmara Ereğlisi ve Hayrabolu ilçelerinde yoğun ilgi ile izlenen gösterileri sahnelemiştir. Yurdun dört bucağından halk oyunlarını icra edebilen öğrencilerimiz profesyonel sanatçıları aratmayan bir performans sergilemişlerdir. Ege, Karadeniz ve Güneydoğu halk oyunları  gösteri çeşitlerimiz arasındadır. İnşallah gelecek yıl konservatuarımız ilk mezunlarını vermiş olacak” diye konuştu. 
 
 
 

    
ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Konuşmalar sonrasında Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı öğrencileri tarafından Mardin Yöresi Halk Oyunları gösterisi sunuldu. Türk Halk müziği dinletisi, Enstrümantal ritim şovla devam eden programın son bölümünde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr Adem Dalgıç ve Konservatuar Müdürü Halil Yaruç’a çiçek takdim etti. Çiçek takdimi sonrasında Trabzon yöresi halk oyunları gösterisi ile program son buldu.
 
 
Haber / Asim YAVUZ