Taşkın önleme çalışmalarını DSİ yapacak

Temmuz ayında tatil yapacak olan Kızılpınar Belediyesi, dün saat 14.30’da olağanüstü toplanarak 2 gündem maddesini karara bağladı. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yap

GÜNDEM 6.07.2013 00:23:00 0
 Taşkın önleme çalışmalarını DSİ yapacak
HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VAR                                                                                                                                                                         
Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi vererek “Her nimetin bir külfeti vardır. Vatandaşlarımızdan çalışmalarla ilgili anlayış bekliyorum” dedi.
 
BU YIL DA BÜTÇE AYIRACAĞIZ
Korkmaz, su hattı çalışmalarının yüzde 60 oranında tamamlandığını belirterek “Çalışmalar tamamlanınca yollarla ilgili çalışmalara start vereceğiz” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl belediye olarak Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 53 bin TL’lik erzak yardımı yaptıklarını hatırlatan Korkmaz,  “Meclis üyelerimizden aileleri ile birlikte Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret ederek onlarıla birlikte oruçlarını açmalarını istiyorum. Ben de eşimle birlikte her akşam bir ailemize konuk olacağım. Bu yıl da erzak yardımı için bütçe ayıracağız ve elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Çalışmalarla ilgili yapılan bilgilendirme ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak askı süresi dolan revizyon imar planı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Başkan Faruk Korkmaz, Revizyon İmar Planının askı süresinin 22 Haziran’da dolduğunu ifade etti. Yapılan bilgilendirmede, imar planına yaklaşık 50 itirazın olduğunu ifade edilerek “İtirazın olmadığı yerler kanunlaştı. İtirazın olduğu yerler de yeniden görüşülecek” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından itirazlar değerlendirilmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
PROTOKOL İMZALANACAK
Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Kızılpınar Demirhandere ve Domuzdere Alanı görüşüldü. Bu alanlarda taşkın önleme çalışamalarının Devlet Su İşleri tarafından yapılacağı belirtilirken, protokol imzalanması için meclis kararı alınması gerektiği ifade edildi. Protokolün tahsisi ve protokol imzalaması için Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a yetki verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Olağanüstü meclis toplantısının ikinci oturumunun 10 Temmuz günü saat 17.00’da yapılması karara bağlandı.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ